Prethodni članak
Sljedeći članak

Dečki vozili bez položenog ispita, jednom nije prvi put, a drugi je bio i pod utjecajem alkohola

Policija ih je zaustavila priliko nadzora prometa


Policajci su jučer oko 17,45 sati prilikom nadzora prometa u Gubaševu zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak. Zatečen je kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita te je utvrđeno kako je radi istovrsnog prekršaja već ranije sankcioniran.

Zaustavljeni vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden nadležnom sudu gdje mu je određena novčanom kaznom u iznosu od 16.000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, koja će se izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno izdavanja vozačke dozvole.

Isti dan oko 22 sata prilikom nadzora prometa u Stubičkim Toplicama policija je zaustavila vozilo kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako upravlja neregistriranim i tehnički nepregledanim motociklom, prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 1,90 promila. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216., čl.199., čl.238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 4. Zakon o obveznim osiguranjima u prometu biti će doveden na sud sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 7.000,00 kn i kaznom zatvora 60 dana i prijedlogom zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom“ A1“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook