Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor Bobić imenovan ravnateljem Varaždinskih baroknih večeri


Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, nakon konzultacija i u dogovoru s gradonačelnikom Grada Varaždina dr. sc. Nevenom Bosiljem, imenovala je Davora Bobića ravnateljem Varaždinskih baroknih večeri i u narednom dvogodišnjem mandatu.

Gradonačelnik Neven Bosilj na prijemu u palači Patačić čestitao je Davoru Bobiću na reizboru: „Nemjerljiv je doprinos Davora Bobića dosadašnjim uspjesima Varaždinskih baroknih večeri. Trud i volja koju ulaže dokaz su da uistinu živi to što radi. On je prepoznat i cijenjen u svim stručnim krugovima i zato je sasvim realno i očekivano da nastavi svoj angažman i u novom mandatu. Ministrica Obuljen Koržinek i ja odmah smo se usuglasili i siguran sam će i ovogodišnji, kao i svi nadolazeći festivali biti izuzetno uspješni. Čestitam mu od srca na imenovanju.“

Davor Bobić profesionalno je vezan uz svoj rodni grad Varaždin gdje kreativno stvara te od 1999. godine vodi Koncertni ured, a od 2006. i nacionalni festival Varaždinske barokne večeri.

Varaždinske barokne večeri jedne su od najvažnijih nacionalnih glazbeno-scenskih manifestacija koje su se tijekom godina, od svog osnivanja 1971. godine, specijalizirale i profilirale u jedan od najuglednijih festivala rane glazbe u Europi i svijetu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook