Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec vraćen na posao u HŽ jer nije pio alkohol, nego je jeo salatu s octom


Danijel (59) iz sjevernog dijela Zagorja nemalo se iznenadio kad je u HŽ – u gdje je radio dobio otkaz. Naime, Danijel je tog srpnja prošle godine obavljao poslove skretničara na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. No, tada je sve za njega pošlo po zlu. Instruktor prometa dao mu je “puhati” i izmjereno mu je 0,18 promila. Kako su propisi HŽ Infrastrukture strogi u tom smislu i ne toleriraju bilo kakvo prisustvo alkohola zbog velike odgovornosti posla, dobio je izvanredan otkaz, piše Kodeks portal.

Na to se Danijel žalio navodeći kako ima 39 godina staža, od toga 28 na željeznici. Nikada mu nije utvrđeno da je konzumirao alkohol na poslu, a na alkohol su ga testirali više puta. Naveo je kako je večer prije, dosta kasno, jeo salatu s alkoholnim octom te da on već 3 godine ne pije alkohol niti ne puši zbog zdravlja.

Sud mu je povjerovao i naveo kako je koncentracija alkohola kod Danijela bila malo što nije utjecalo na njegovo ponašanje niti sigurnost prometa. Također u prilog mu ide što je lošeg imovnog stanja i što uzdržava dvojicu sinova od kojih je jedan student. Isto tako malo mu nedostaje do mirovine. Stoga ga je sudac na Općinskom sudu u Zlataru odlučio vratiti na posao, na radno mjesto skretničara, a firma mu je dužna nadoknaditi troškove postupka. Nezadovoljna strana može se žaliti na presudu u roku 15 dana, prenosi Kodeks portal.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook