Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas u Zaboku otvorenje izložbe likovnih radova 38. Susreta likovnih stvaralaca


Hrvatski sabor kulture i Gradska galerija Zabok organiziraju otvorenje izložbe likovnih radova 38. Susreta likovnih stvaralaca u utorak, 20. rujna 2022. s početkom u 19 h (Zivtov trg 10/I, Zabok).

Izložba će u postavu od 20. rujna do 22. listopada 2022. predstaviti čak 109 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Izložba je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od 289 prijavljenih radova iz 30 hrvatskih likovnih udruga.

Postav izložbe završava tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.

Ovogodišnji 38. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 22. listopada 2022. s početkom u 11 h u Gradskoj galeriji Zabok koja će tada otvoriti svoja vrata brojnim autorima iz različitih krajeva Lijepe naše, a u svečanom programu Susreta i zatvaranja izložbe najuspješnijim autorima i udrugama bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook