Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas se otvara obnovljeni Vukovarski vodotoranj

Danas navečer će biti svečano otvoren prigodnim koncertom, ali bez nazočnosti javnosti. Događaj ćete moći pratiti online

  • Sanjin Strukic/PIXSELL

    Sanjin Strukic/PIXSELL


Nakon troipolgodišnje obnove vukovarski Vodotoranj, jedan od najprepoznatljivijih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine, u petak navečer bit će svečano otvoren prigodnim koncertom, ali bez nazočnosti javnosti.

"Nažalost, epidemija koronavirusa primorala nas je da i ovaj događaj prilagodimo epidemiološkim mjerama. Smatramo kako je zdravlje građana na prvome mjestu te nismo ni na koji način željeli da ovakva radosna prigoda ima neželjene posljedice širenja koronavirusa", pojašnjavaju iz Grada Vukovara razloge zašto će svečanost otvorenja Vodotornja proći bez mogućnosti da i građani budu nazočni tom događaju.

Oni koji budu zainteresirani da ipak pogledaju pripremljeni program, moći će to učiniti online te program pratiti preko službenih internetskih stranica Grada Vukovara (www.vukovar.hr) i tvrtke Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva d.o.o. (www.vukovarskivodotoranj.hr), kao i putem službenih Facebook stranica Grada Vukovara, gradonačelnika Ivana Penave, zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka i zamjenice Ivane Mujkić te Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva ili na nekoj od lokalnih televizija.

Radovi na obnovi Vodotornja, izgrađenog još 1968. godine i visokog 50 metara, započeli su u svibnju 2017. godine, a bilo je predviđeno da završe do kraja 2018. uz predviđenu procjenu troškova od oko 20 milijuna kuna i zapošljavanje 15-ak osoba koje će raditi na održavanju Vodotornja te na njegovom predstavljanju posjetiteljima. Zbog stanja operative i grešaka na projektu, kako je na jednoj od konferencija za novinare detektirao razloge kašnjenja u dinamici radova gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, obnova se odužila sve do jeseni 2020. godine, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook