Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas se na Markovom trgu sprema veliki prosvjed poduzetnika

Hrvatska Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) i Udruga Glas poduzetnika za danas su organizirali prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu

  • arhivska fotografija: Marko Dimic/PIXSELL

    arhivska fotografija: Marko Dimic/PIXSELL


Hrvatska Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) i Udruga Glas poduzetnika za danas su organizirali prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu.

Poduzetnici su objavili pet točaka oko kojih traže da se Vlada hitno očituje, među njima su, primjerice, moratorij na kredite i leasinge te nastavak mjera HZZ-a za očuvanje radnih mjesta.

Prijevoznici, isto tako nezadovoljni radom Vlade, traže da se poduzmu konkretne mjere za spas poslovanja njihovih tvrtki i opstanak radnih mjesta. Ne dogodi li se to, tvrde, do 1. kolovoza 60 posto tvrtki iz povremenog prijevoza će se ugasiti, a njihovi radnici će ostati bez posla, prenosi Telegram.

Povremeni prijevoznici zbog svojih su problema već dva puta prosvjedovali. Prvi put su svojim vozilima u znak prosvjeda svirali ispred Ministarstva prometa 7. svibnja i tada su diljem Hrvatske imali mirni prosvjed.

Kako na njihova traženja nitko nije reagirao, tjedan dana kasnije odlučili su trubiti i u drugim gradovima Hrvatske. Tada je njihov prosvjed bio i znatno masovniji. Međutim, ni taj prosvjed nije dao željene rezultate, prenosi Telegram.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook