Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan žena u Konjščini obilježili na najljepši mogući način


Udruga Grofovije Konjski uz podršku Općine Konjščina, a povodom Međunarodnog dana žena i u spomen na profesoricu Biserku Jelenčanin, organizirala je Recital ljubavne poezije pod nazivom “Čitamo i slušamo ljubav” te na najljepši mogući način obilježila dan posvećen ženama.

Riječ je o Recitalu čija je inicijatorica bila upravo pokojna profesorica Jelenčanin, koja je za života bila aktivna članica Udruge žena. Njegovo ovogodišnje izdanje imalo je za cilj povezati ljubav i žene, a interpretacijom pjesama odnosno stihova koji slave žensku ljepotu,  u tome se svakako uspjelo.

Osim u poeziji okupljeni su mogli uživati i u melodičnim skladbama u izvedbi profesora Borisa Brežnjaka te dvojice njegovih učenika koji su ga pratili na gitari i harmonici, ali i u nastupu glazbenika Marka Vukesa. Za dodatno iznenađenje i još bolju atmosferu pobrinule su se same grofice Konjski svojom plesnom koreografijom te domaća slikarica Lidija Poštek, izložbom svojih prekrasnih radova.

Događanju je prisustvovala i načelnica Anita Krok, zahvalivši pritom Udruzi Grofovije Konjski na samoj organizaciji Recitala kao i na cjelokupnom trudu koji kontinuirano ulažu u promociju i očuvanje kulturne i povijesne baštine konjščinskog kraja.

- Naše su grofice izuzetno aktivne u svim općinskim manifestacijama i posebno me veseli što među njima vidim nekoliko mlađih djevojaka, što svakako znači da za nastavak očuvanja naše renesanse priče i baštine, nema straha - poručila je načelnica Krok.

Vrijedi spomenuti kako su stihove recitirale Marija Ocvirek, NadicaČižmek, Vedrana Gudek, Snježana Pluščec, Lidija Poštek, Milojka Rataić, Anđelika Pale, Višnja i Jasna Lugarić, s Natašom Gudan i Marijanom Bačanek te njihovim gostima Željkom Kožarićem  i Nenadom Kraljem.

Ovaj je Recital samo uvod u niz ovogodišnjih događanja i aktivnosti koje Udruga ima u planu, a ujedno i svojevrsna najava tradicionalnog Srednjovjekovnog sajma kod Starog grada, koji će se ove godine održati 15. svibnja.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook