Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan otvorenih vrata DVD-a Sveti Matej i obilježavanje godišnjice bratimljenja s DVD-om Vidovec


U nedjelju 18. kolovoza održan je Dan otvorenih vrata DVD-a Sveti Matej u vatrogasnom domu Sveti Matej. Uz članove DVD-a Sveti Matej, Vidovec, Gornja Stubica, Šagudovec, Laz, Dobri Zdenci, predstavnike VZO Gornja Stubica i KUD-a Laz Bistrički, Danima otvorenih vrata nazočili su i općinski načelnik Jasmin Krizmanić i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc.

Otvorenje je započeto prigodnim uvodnim govorom Predsjednika DVD-a Sveti Matej Ivana Bigec koji je naglasak stavio na okupljanje malih vatrogasaca koji će početi sa vježbama početkom školske godine. Predsjednica bratskog DVD-a Vidovec Marija Vugrinec ukratko se osvrnula na proteklo razdoblje od bratimljenja dvaju Društava prošle godine.

Tajnik DVD-a Sveti Matej Milan Bigec ukratko je iznio tijek vatrogasne vježbe koja će biti prezentirana.
Predsjednica DVD-a Vidovec prisutne je upoznala i s međunarodnim EU projektom "FireVall" u kojem sudjeluje i DVD Vidovec te o njegovoj važnosti i mogućnostima dobivanja financijskih sredstava iz EU Fondova.

Prisutnima se obratio i općinski načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te čestitao na obljetnici bratimljenja dvaju Društava i na postignutim rezultatima u vatrogastvu. Prijateljskom Društvu Vidovec čestitao je na sudjelovanju u projektu "FireVall".

U sklopu Dana otvorenih vrata prikazana je vatrogasna vježba gašenje zapaljenog automobila uslijed kvara električnih instalacija koju su uspješno izveli vatrogasci vatrogasne postrojbe DVD-a Sveti Matej.
Predsjednica DVD-a Vidovec Marija Vugrinec organizirala je nekoliko edukativnih igara malih vatrogasaca u kojoj su sudjelovali i odrasli. Nakon završetka vježbe i igara, druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku i muziku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook