Prethodni članak
Sljedeći članak

[DAN OPĆINE RADOBOJ] 'Radoboj je općina koja je napravila najveći iskorak, a bili su i predvodnici mnogih promjena'

Načelnik Topolovec: Slikovito da kažemo, u Općinu Radoboj došla su dva proračuna u jednoj godini od strane europskih fondova, možemo biti ponosi na proteklu godinu


U opuštenoj atmosferi i ugodnom ambijentu ispred Muzeja Radboa, danas je održana svečanost obilježavanja Dana općine Radoboj. Uzvanike, među kojima su bili saborski zastupnici Veljko Kajtazi, Žarko Tušek i Marija Puh, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, pomoćnik ministra Zdravko Tušek, državi tajnik Mario Antonić, predsjednik HOK – a Dragutin Ranogajec, župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, nastupom su pozdravile Radobojske mažoretkinje i Limena glazba.

Sve okupljene pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Igor Cigula, a načelnik Anđelko Topolovec ukratko se osvrnuo na proteklo razdoblje. - Povodom ovog Dana općine, mi u Radoboju možemo biti ponosni na ovu godinu koja je sada proračunski i kalendarski već skoro iza nas, a bila je jako plodonosna za proračun Općine Radoboj. Ostvarili smo nekoliko projekata koji su u fazi same realizacije, a za nekoliko projekata imamo potpisane ugovore s resornim ministarstvima i vezani su uz sredstva EU odnosno ruralni razvoj i mjere 7.4. i 7.2. Slikovito da kažemo, u Općinu Radoboj došla su dva proračuna u jednoj godini od strane europskih fondova. Na to smo ponosni i nadamo se da ćemo uspjeli dobro provesti postupke javne nabave i da će svi ti projekti u idućoj godini krenuzi u realizaciju i biti završeni – napomenuo je načelnik Radoboja, dodavši da se radi o projektima adaptacije Lovačkog doma u planinarski dom, o Vatrogasnom domu u Jazvinama, cesti kroz Šemnički Kraljevec, Kući vinove loze i Kući zagorskih štrukli. - Zadnje što smo dobili od LAG – a su sredstva za šetnicu koja bude spajala centar općine s dijelom koji ima turističku namjenu. Ono što željno iščekujemo je izmještanje županijske ceste koje bi trebalo ići iduće godine ispod župne crkve. Na taj način bismo dobili smireni dio Radoboja koji bi služio za zbivanja na otvorenom – rekao je načelnik.

Načelnik se osvrnuo i na nogometno igralište s umjetnom travom koje će danas biti službeno otvoreno. - Općina Radoboj bila je u mnogočemu prva u Krapinsko – zagorskoj županiji, isto tako je prva u izgradnji nogometnog igrališta velikih dimenzija, s umjetnom travom, i to je kategorija više u infrastrukturi koju će naša djeca koristiti. Mislim da su radobojska i djeca cijelog Zagorja zaslužila da imaju takve uvjete, mi smo u Radoboju otvorili ta vrata i nadam se da će sada i drugi klubovi i JLS početi s takvim investicijama na svom području – rekao je Anđelko Topolovec.

U ime saborskih zastupnika čestitke povodom Dana općine i OŠ Side Košutić Radoboj uputila je saborska zastupnica Marija Puh. - Lijepo je uvijek doći u općinu Radoboj, iz godine u godinu na Danu općine uvijek se puno novoga može vidjeti jer cijela ekipa je puna ideja, projekata i to im dobro ide i uspijeva – istaknula je Puh.

Pohvale je uputio i potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je istaknuo da je Radoboj jedna od prosperitetnijih općina na području naše županije. - Još 2009., 2010. godine kada sam bio župan, Radoboj je donio strategiju razvoja koja se bazira na razvoju segmentiranih oblika turizma, iz toga su proizašle i ove investicije i mislim da će Radoboj uskoro imati mogućnosti da zadrži gosta i posjetitelja cijeli dan, što je i bio cilj – napomenuo je Hajdaš Dončić.

Načelniku, predsjedniku Općinskog vijeća i cijeloj ekipi čestitao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. – Čestitke ne samo na učinjenom u ovoj već u posljednjih 15 godina, Općina Radoboj sigurno je jedna općina koja je napravila najveći iskorak, a u mnogim stvarima su bili i na neki način predvodnici nekih promjena, posebno kada govorimo o projektima energetske učinkovitosti, elektičnim vozilima, muzeju Radoba. Našu Javnu ustanovu za zaštitu prirodnih vrijednosti preselili smo ovdje u Radoboj, tu je kuća štukli, vinove loze, sve su to vidljivi projekti koji će dugoročno imati utjecaja na razvoj općine Radoboj – istaknuo je župan Kolar.

Čestitke su uputili i drugi gosti, a svečanost je bila prilika i za dodjelu općinskih priznanja.

Dodijeljene su nagrade za najljepše uređene okućnice. Ove godine dobitnice su Višnja Vinceljak za najljepše uređenu okućnicu u kategoriji opći dojam te Vilijana Poljak za najljepše uređenu okućnicu u kategoriji najljepše uređeno dvorište.

Priznanja su dobili i učenici za ostvarene rezultate na natjecanjima: Luka Cerovec za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, Ana Šemnički za 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, Josip Mlakar za 2. mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava u crossu, Nogometna ekipa djevojčica 5. i 6. razreda za 2. mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava, Nogometna ekipa dječaka 7. i 8. razreda za 3. mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava te ekipa Crvenog križa za 3. mjesto na županijskom natjecanju pružanja prve pomoći.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook