Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE: 'Do konca rujna trebali bi ishoditi građevinsku dozvolu za novu topličku sportsku dvoranu'


Povodom blagdana Marije Magdalene, Općina Krapinske Toplice slavi i Dan općine. U restoranu Bellevue održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, a predsjednik Vijeća Zvonko Očić rekao je da se ovogodišnji Dan općine slavi s posebno velikim zadovoljstvom, jer je iza Općine niz ostvarenih projekata i rješenja za budućnost, kao i četiri dana BadlFesta koji se pokazao iznimno uspješnim i u punom sjaju.


Novi ulagači i projekti
S njime se složio i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić naglasivši da je Općina u protekloj godini bila fokusirana na očuvanje okoliša. - Sretni smo da smo realizirali naš prvi europski projekt, to je naše reciklažno dvorište, no krenuli smo i s mnogim drugim mjerama koje su dio sveobuhvatnog sustava gospodarenja otpadom. Godina za nama je bila godina intenzivne komunikacije s privatnim ulagačima. Prije nekoliko dana je održan jedan značajan investicijski forum na kojem su prezentirane privatne investicije na području općine koje imaju velike izglede da uskoro krenu u realizaciju – istaknuo je Svažić. Strateški, što se tiče strategije razvoja Općine Krapinske Toplice, načelnik ističe da ne treba otkrivati toplu vodu, jer postoji predispozicija za razvoj zdravstvenog turizma i u tom smislu u ovom trenutku nedostaje smještajnih kapaciteta. - Naše promotivne aktivnosti koje se tiču privlačenja ulagača usmjerene su u tom smjeru i veseli nas da je nedavno bila prezentirana skora realizacija novog hotela u Krapinskim Toplicama – naveo je načelnik Svažić te dodao da se građanima standard života povisuje kroz javne investicije te da su veliki novci kroz proteklih godinu dana uloženi u poboljšanje javne cestovne infrastrukture koja je direktno pod općinskom ingerencijom. – Tu su gotovo 3 kilometra na 12 dionica novoasfaltiranih cesta, u pripremi je upravo realizacija sljedećih 5 km na 17 dionica, a isto tako, što se tiče povećanja standarda življenja našeg stanovništva, bitna je i naša suradnja sa županijskim i državnim institucijama, evo, upravo danas smo bili na važnom gradilištu, a to je cesta koja je u direktnoj županijskoj ingerenciji, međutim kroz podršku lokalne samouprave i Hrvatskih cesta došlo se do realizacije. Naravno, Dom zdravlja koji smo obišli i poboljšani uvjeti poslovanja u njemu sigurno će pridonijeti standardu življenja na području naše općine, a da ne govorimo i o nekim soft mjerama koje se tiču poboljšanja uvjeta rada našeg dječjeg vrtića. U hardver smo sami prije nekoliko godina uložili i poboljšali materijalne uvjete, a kontinuirano radimo i na poboljšanju daljnjih uvjeta za predškolskih odgoj. Ako se osvrnem na zadnjih četiri dana, bilo je veselo u Krapinskim Toplicama, izuzetno pozitivna atmosfera i su vrlo jasne nove konture destinacije zdravlja 21. stoljeća u Krapinskim Toplicama – zaključio je Svažić.


Novi zamah
Župan Željko Kolar u svom je govoru rekao da kada je prije šest godina postao župan, na prvoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Krapinskih Toplica istaknuo je da su Krapinske Toplice i Kumrovec dvije općine koje imaju najveći potencijal i mogućnost za napredak. - I to se nakon šest godina polagano ostvaruje. Mi smo kao Županija dali maksimum i krenuli ranije, država nešto kasnije, ali u svakom slučaju bolje ikad nego nikad. Osim ove dvije investicije koje smo obišli: rekonstrukcija Zagrebačke ulice i sanacija klizišta i uređenje Doma zdravlja, izrađujemo i projektnu dokumentaciju za novu školsku sportsku trodijelnu dvoranu. Građevinska dozvola treba bi biti izdana do konca rujna. Isto tako raspisan je i natječaj za izradu projektne dokumentacije vrijedne 1.620.000 kuna za dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice koja uključuje 74 sobe, pet apartmana, nove bazene, novi wellness, novi kongresni centar, novi restoran i novu kuhinju. Krapinske Toplice želimo pozicionirati kao najjaču destinaciju zdravstvenog turizma u RH i to ćemo i napraviti – zaključio je Kolar. Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta osvrnuo se na protekli vikeden u Krapinskim Toplicama. - Puno događanja, posjetitelja, to je ono kako se kontinentalni dijelovi Hrvatske u turističkom vidiku znaju i moraju razvijati. Uz to, Krapinske Toplice su prepoznale i značaj dodatne ponude, povezivanja loklanih OPG – ova i proizvodnje fine domaće zagorske hrane i vjerujemo da će taj zamah biti slika i primjer cijeloj Hrvatskoj kako to treba funkcionirati. Sigurni smo da ćemo kroz godinu dana kroz realizaciju brojnih projekata, koji se podržavaju i s nacionalne razine u Krapinskim Toplicama biti svjedoci još bolje posjete ovih objekata razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrta i siguran sam da načelnik vodi Krapinske toplice u pravom smjeru i da će to pridonijeti boljitku ovog cijelog kraja – rekao je Antonić. Okupljenima se, u ime svih načelnika i gradonačelnika, obratio i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, ali i Darko Car, načelnik PU krapinsko – zagorske.


Nagrađeni
Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima. Tako je Povelja Općine Krapinske Toplice otišla u ruke doc.dr.sc Igoru Alfireviću te Udruzi žena Vrtnjakovec. Plakete su dobili Mladen Vuzem, Nikola Korunda, Jadranka Šarić, Katica Mužek i Nadica Sinković Špoljar dok je Zahvalnicu dobio David Krauss za očuvanje kulturne baštine zbog obnove Bellevuea. Zahvalnice su dobili i, za postignute rezultate u sportu, odnosno stolnom tenisu, Ema Fučkar i Hrvoje Martinec te Patrik Herceg za izniman uspjeh u osmogodišnjem školovanju i odlične rezultate u plivanju. Nagrade u vidu poklon bonova i učenici OŠ Krapinske Toplice koji su ostvarili dobre rezultate na državnim natjecanjima. Po 500 kuna za 3. mjesto na državnom prvenstvu u krosu po 500 kuna su dobili Lovro Stepić, David Kerep, Maksim Tišlar i David Gumbas, dok su za osvojeno 5. mjesto na istom natjecanju po 300 kuna bona dobili Ivan Kučkovečki, Neven Očić, Luka Mušica i Dominik Goluban. Za osvojeno 9. mjesto na tom natjecanju po 300 kuna bona dobile su i Leona Šoštarko, Ivana Telišman, Antonija Borošak i Lucija Ključević, a isti iznos dobio je i Dalibor Kranjčec za 9. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Po 200 kuna poklon bona za sudjelovanje u Erasmus projektu dobili su Lea Ružak, Eva Veček, Ivana Telišman, Jana Pocrnčić i Patrik Šturman. Poklon bonove u iznosu od 1000 kuna dobili su i učenici koji su sve četiri godine školovanja u srednjoj školi prošli s prosjekom 5,0. Riječ je o Mariji Kantolić i Matiji Kordeju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Do 05:00 sati zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog radova u tunelima. Obilazak je državnom cestom DC1. Do 06:00 sati ujutro za sav promet zbog radova zatvorena je dionica državne ceste ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program