Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan mladosti u Kumrovcu slavit će se 5 dana. Nastupit će popularni splitski bend


Foto: Dan mladosti u Kumrovu/ Arhiva/Zagorje.com

Ove će godine tradicionalno obilježavanje Dana mladosti i radosti biti još bogatije nego prijašnjih godina. Program pod nazivom „Međunarodni kulturni dijalog“ odvijat će se od 24. do 28 svibnja, a u programu će sudjelovati predstavnici više gradova prijatelja Kumrovca iz različitih zemalja Europe.


Suradnja na projektu „Međunarodni kulturni dijalog“ koji će se krajem svibnja odvijati u Kumrovcu broji niz sudionika i partnera. Grad Berovo (Sjeverna Makedonija), Grad Bolyarovo (Bugarska), Grad Descartes (Francuska), Općina Bistrica ob Sotli (Slovenija), Općina Fažana, Muzej „Staro selo" Kumrovec i Etno udruga „Zipka“ partneri su u projektu koji za cilj ima čuvanje i njegovanje vlastite kulture te razumijevanje kulturne raznolikosti.

Novo događanje u Općini Kumrovec trebalo bi rezultirati proširenjem turističkog tržišta, izgradnjom imidža, poticati kulturni i društveni napredak, valorizaciju kulture, običaja i tradicije te društvenu koheziju. Autentičnost je glavni element ovoga programa koji će stvarati jedinstvene karakteristike kroz zanimljive priče i iskustva za posjetitelje.
Na ovom događanju Općina Kumrovec pobratimit će se s gradovima Berovo i Bolyarovo, dok je s Descartesom, Fažanom i Bistricom ob Sotli već pobratimljena.


– Povodom Dana mladosti i radosti u višednevni posjet dolaze nam prijatelji iz makedonskog Berova i bugarskog Bolyarova. Nismo slučajno izabrali baš 25. svibnja, Dan mladosti, kada ćemo se s njima i pobratimiti i uspostaviti trajne odnose što se tiče kulture i društvenog života, ali i javljanja europske projekte i stjecanja iskustava s područja gospodarstva – najavio je uspostavu bliskih odnosa s gradovima prijateljima načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.


Kao „šlag na tortu“ brojnim svibanjskim događanjima u Kumrovcu doći će koncert popularne splitske grupe TBF u subotu, 27. svibnja. Koncert je besplatan i održat će se nasuprot Muzeja Staro selo Kumrovec od 14:00 sati, a posjetitelje uz dobru glazbu očekuje i bogata gastronomska ponuda.


– Što se tiče samog Dana mladosti ove će godine on biti obogaćen koncertom TBF-a za koji postoji velik interes. Pomaknuli smo se u smjeru da privučemo što više mladih ljudi u Kumrovec i da pri tom ne veličamo neke ideologije i bivše sustave. Naš cilj je da Dan mladosti u Kumrovcu bude jedna dobra zabava i dobra priča za mlade ljude, kao što je to nekada bilo, gdje bi se oni družili i stjecali nova poznanstva i iskustva – poziva na proslavu Dana mladosti načelnik Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook