Prethodni članak
Sljedeći članak

DAME, PRIJAVITE SE: Traži se najuzornija seoska žena

Udruga Uzorne seoske žene objavila je poziv za prijavu na Izbor najuzornije seoske žene


foto: prošlogodišnje predstavnice iz KZŽ: Danica Bajs i Ines Kuna Lihtar

Udruga Uzorne seoske žene objavila je poziv za prijavu na Izbor najuzornije seoske žene.

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

- Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta. Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama – rekli su iz Udruge.

Ovogodišnji izbor održati će se 17.listopada u Općini Pitomača, Virovitičko-podravska županija prijave se primaju do 30.lipnja 2020. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis.

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 30. lipnja na adresu predsjednice Udruge Katice Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na [email protected].

Podsjetimo, iz Krapinsko - zagorske županije prošle su godine konkurirale dvije kandidatkinje, Danica Bajs iz Marije Bistrice i Ines Kuna Lihtar iz Budinščine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook