Prethodni članak
Sljedeći članak

Čudo u Kijevu: Kirurzi izvadili neeksplodiranu granatu iz tijela vojnika


Iz tijela ukrajinskog vojnika u izuzetno teškim uvjetima u Kijevu je izvađena neeksplodirana granata, potvrdili su visoki dužnosnici u Kijevu.

Kirurzi su uklonili eksplozivnu napravu točno ispod srca ozlijeđenog vojnika, a dva vojnika pobrinula su se da operacija bude sigurno izvedena, rekla je Hanna Maliar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane, koja je objavila i fotografiju na kojoj se vidi rendgenska snimka granate u vojnikovu tijelu, piše N1.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, rekao je da je tim sapera neutralizirao streljivo, a postupak su opisali kao jedan od onih “koji će ući u medicinske udžbenike”.

Operacija je izvedena bez upotrebe elektrokoagulacije – uobičajene metode za kontrolu krvarenja tijekom operacije – jer bi se tako granata mogla detonirati u bilo kojem trenutku, navela je Maliar.

U međuvremenu, vojnik je poslan na daljnju rehabilitaciju i oporavak.

Geraščenko je u četvrtak rano na Telegramu napisao da je neeksplodirani dio granate izvađen ispod srca. “Granata nije eksplodirala, ali je ostala eksplozivna”, rekao je.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook