Prethodni članak
Sljedeći članak

Crveni Križ iz Pregrade prevozi osobe 65+ u bolnicu, trgovinu, ali i pomaže kod depresije i moderne tehnologije

Aktivnosti se provode u sklopu projekta 'Veselo, veselo seniori'


Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada provodi projekt„Veselo, veselo seniori“ – socijalno uključivanje starijih osoba sa sela u razne aktivnosti. Svakodnevno se provodi jedna od veoma važnih aktivnosti projekta – prijevoz osoba iznad 65 godina starosti, što se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji pokazalo izuzetno potrebno. Prijevoz se vrši na način da se prevozi samo jedna osoba, odnosno dvije osobe ako su iz istog kućanstva i to k liječniku, u bolnicu, trgovinu, ljekarnu, poštu i ostale institucije, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Po potrebi se vrši obilazak osoba uključenih u projekt, uz dostavu lijekova i potrebnih namirnica, ukoliko osobe nisu u mogućnosti obaviti nabavku.

 

Kontinuirano se organiziraju razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta te obrađuju aktualne teme kao što su: zdrava i pravilna prehrana, kako se nositi sa svakodnevnim poteškoćama (strah, depresija, usamljenost), kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje s virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.

Dnevne aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK Pregrada s malim brojem sudionika uz poštivanje svih mjera i preporuka za suzbijanje i sprečavanje širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19 te uz korištenje zaštitnih sredstava. Dio aktivnosti proveden je na otvorenom prostoru, a dio telefonski u obliku savjetovanja i razgovora.

Uz zaposlene osobe na projektu, u aktivnosti se uključuju i volonteri.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook