Prethodni članak
Sljedeći članak

Čovjek iz Strašnika: Kad su nam obnavljali kuću, sve su krivo radili i prijetili ocu

Tomislav Šubić iz Strašnika, koji je jako pogođen potresom, ispričao je u razgovoru za N1 jutros što sve zna o obnovi svoje kuće 1997. godine.


U potresu mu je stradao krov i kuća nije sigurna za ostanak u njoj.

"Moj otac je građevinac i jako je dobro znao što i kako treba raditi. Našu kuću su obnavljali oko 1997. Moj otac je gledao kako rade i nije mogao vjerovati, znao im je reći - sve što ja kažem da treba, vi napravite obrnuto", priča Šubić i dodaje kako je sve što je napravljeno bilo napravljeno loše: "Tu prvenstveno mislim na armiranje i betonsku stolicu koja drži krov na sredini, ona je armirana u tim stupovima, ali nije bila adekvatno povezana s tom betonskom dekom da bi to sve bilo sigurno i čvrsto. Stresli su nam i postojeću donju deku, popucala je, a podloge koje su napravili su bilo toliko loše da nas je bilo strah mesti ih da ih ne pometemo", rekao je Tomislav Šubić iz Strašnika za N1.

Nadzor je bio samo na papiru
Šubić kaže da je nadzor bio samo na papiru i nije imao veze sa stvarnim stanjem.

"Nisam siguran koja firma je radila obnovu, nitko nije tražio oca da potpiše nešto, znam da se otac žalio da nema nikakvu potvrdu, jedina potvrda koju smo dobili je bila ona kad smo dobili namještaj. Tu se puno kralo i radilo stihijski, mi smo bili sretni što smo se vratili, i sad ćemo biti kad sve riješimo... Hoće li netko odgovarati? Neće sigurno jer tih firmi više nema, a sigurno imaju podatke koje su to firme bile", priča Šubić za N1.

"Rekli su mom ocu da će mu biti dovoljno 2 s 1 - grob"
"Otac je apelirao da se tako ne radi, ali netko mu je rekao da će mu biti dovoljno 2 s 1... Nije mislio na gemišt kako je kasnije tvrdio kad se morao ispričati, nego na grob", priča dalja Šubić koji je zgrožen i ponašanjem pojedinaca koji i danas dolaze na teren.

"Jedan policajac, jedan, nisu svi takvi, rekao je da bi trebalo pola sela zapaliti jer se zbog takvih poput nas stvaraju gužve. Bilo je to prije par dana", nastavlja Šubić te dodaje: "Nama takve stvari ne trebaju sada".

"Ima i statičara koji nam se smiju u lice. Kad ja pitam može li ova kuća preživjeti potres, oni mi kažu - možete vi tu živjeti. Pa to znam, ali hoću li preživjeti? Imam troje djece i da ih držim u kući? Nisu svi takvi, ali ima vrlo neprofesionalnih pojedinaca", prepričava Šubić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook