Prethodni članak
Sljedeći članak

Čitatelji: 'Ceste su skliske. Zakaj sinoć nisu posipali? Znali su da bu padalo'

Ono što je važno napomenuti jest da svakako trebate biti oprezni i prilagoditi vožnju uvjetima na cesti


Zimske radosti u prometu nerijetko nisu baš 'radosti', no ono što se iz godine u godinu ponavlja su prigovori vozača koji se, kad padne prvi ozbiljniji snijeg, redovito žale na 'neočišćene ceste'. 

Ipak, kako se posljednih godina puno pisalo o tome, a i vodeći ljudi zimskih službi su s vremenom educirali javnost, vozačima je sada jasno da se snijeg ne čisti čim padne par centimetara na prometnicu, no, neki od njih pronašli su nove razloge za nezadovoljstvo pa nam se od jutra javljaju.

-Dajte pitajte zimsku službu jel ih opet snijeg iznenadil. Ceste su užasno skliske. Znam da ne čiste snijeg kad ga je pet centimetara, ali zakaj sinoć nisu bar malo posipali? Ne bi bilo tak sklisko. A znali su da bu padalo - poručio nam je jedan čitatelj.

Jedna čitateljica ima sličnu poruku. - Dajte vi nazovite nekog i pitajte zakaj se više ne posipavaju ceste prije snijega kad se zna da bu padal. Kad sam išla prema autu skoro sam pala kak je sklisko. A pogotovo je problem kad voziš po nekim blagim uzbrdicama. Bar su njih mogli posipati. A ne ovak da se stvaraju gužve na cesti - kaže čitateljica.

U svakom slučaju, ono što je važno napomenuti jest da svakako trebate biti oprezni i prilagoditi vožnju uvjetima na cesti, kao što to predviđa Zakon o sigurnosti prometa na cestama. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook