Prethodni članak
Sljedeći članak

Cirkularni štrajk u školama se nastavlja, sindikati za srijedu najavljuju okupljanje pred Vladom


U utorak će štrajkati osnovne škole u Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, prenosi portal Vijesti.hr.

Na konfrenciji za medije najavljeno je i da će u srijedu na Trgu sv. Marka sindikati organizirati događaj vezan uz štrajk, a detalje će otkriti sutra.

Danas se štrajku odazvalo 93, 42 posto prosvjetara.

- Čujemo da će Vlada osnovati novu skupinu Borg koja bi trebala razumjeti ova dva grafa koje razumiju svi koji su u štrajku -  rekao je sindikalist Mihalinec pokazujući grafikone koje je objasnio prošlog tjedna na konferenciji za medije. - Zapanjuje nas i to da ministar rada obrazlaže što će te konzultantske kuće raditi, pa će pokušati sve podatke svesti na isti koeficijent. To je nezamislivo -  kazao je.

- Od Vlade ne dolazi ni jedna riječ rješenja, nego samo odlaganje i skrivanje od probleme. Najlakše će riješiti problem ako sudovi zabrane štrajk zbog ne znam čega – zahtjevi nisu u skladu sa zakonom - pita se Mihalinec.  Također je, kaže, nejasno što znači da štrajk neće biti plaćen – da gradivo nikada neće biti nadoknađeno? , prenosi Vijesti.hr.

Predsjednica sindikata učitelja Sanja Šprem rekla je da oni 'žele bolju Hrvatsku, bolje obrazovanje".

- Nemojte mi zamjeriti na emocijama, nakon ovih pokušaja ponižavanja učitelja - rekla je pa nastavila.

- Kuda zapravo ide obrazovanje u Europi kada se na neki način, ustvari, ponižava struka u Hrvatskoj, može se vidjeti u rečenicama sastanka u Bruxellesu na kojem je rečeno da "uspjeh obrazovanog sustava ovisi o učiteljima i učiteljicama, o tome da li oni dobivaju poštovanje koje trebaju". E draga naša Vlado, tu se vidi što za Europu znači obrazovanje - rekla je Šprem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook