Prethodni članak
Sljedeći članak

ČESTITAMO! Šampion 56. Sajma vina je Rajnski rizling Vinarije Bodren!


Današnje popodne u Bedekovčini označio je 56. Sajam vina i izložbe zagorskih vina koji je okupio sve ljubitelje dobre kapljice na Bajerima. Ove godine je za ocjenjivanje prijavljeno 111 uzoraka od 52 vinara, a upravo su proglašeni oni najbolji. Dodijeljeno je sedam bronci, 47 srebra, 51 zlato i četiri velika zlata što pokazuje kvalitetu vina koja je već na široko poznato.

Zamjenica predsjednice Ocjenjivačke komisije i predsjednica Udruge Vino Zagorje Jasminka Šaško poentirala je kako su vina odlična i da je uspjeh vinara ogroman.

- Iako nas ova godina nije mazila, vinarima želim puno uspjeha i nadam se da će vegetacija uspjeti. Uživajte danas i dođite nam sutra jer nam ni kiša ne možete pokvariti raspoloženje – rekla je Šaško.

Predsjednik LAG-a Zeleni bregi Žarko Miholić istaknuo je kako je vinogradarstvo i podrumarstvo budućnost Zagorja.

Nova financijska omotnica 2023. - 2027.  je vrlo kvalitetna i omogućuje značaj dio sredstva upravo usmjeren u seoski turizam i sve ono što ga prati. Postoji jako velik i značajan interes unatoč izazovima s kojima se suočavaju vinari i vinogradari. I ovo danas je dokaz da je puno zainteresiranih za ovo područje. To je budućnost, a LAG Zeleni bregi, odlukom Upravnog odbora, obzirom da smo preko 2 milijuna kuna ostvarili za naredni period bit će usmjereno na unapređenje kvalitete, opreme...

Krapinsko - zagorska županija za najbolje ocijenjena vina osigurala je novčane nagrade za svaku kategoriju po 400 eura, a za šampiona 700 eura.

Veliko zlato u kategoriji je osvojio Chardonnay OPG-a Cvek Josip, a Bodren d.o.o osvojio je dva velika zlata - za Chardonnay i Rajnski rizling.

Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je Pinot sivi, berbe 2022. Veliko zlato, diplomu i nagradu od 400 eura osvojio je Mario Drenški. 

Najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirnih vina redovite berbe s ostatkom šećera je Sauvignon, berbe 2023. Zlato, diplomu i 400 eura osvojila su Vina Znika s 88 bodova. 

Najbolje ocijenjeno vino u grupi crvenih i ružičastih vina redovite berbe je Darmol, berbe 2021. Vinarije Micak - Klet zagorski dvori s 89 bodova. Vinariji je uručeno zlato, diploma i 400 eura novčane nagrade.

Najbolje ocijenjeno vino u grupi prirodna pjenušava vina je Vuglec, berbe 2015. Vina Vuglec osvojila su zlato s 86 bodova, diplomu i novčanu nagradu u iznosu od 400 eura.

Najbolje ocijenjeno vino u grupi bijelih mirnih suhih vina redovite berbe je Chardonnay, berbe 2022. NP - VINO, Nenad Posavec osvojio je 88 bodova i zaslužio tako zlato, diplomu i 400 eura. 

Najbolje ocijenjeno predkatno vino je Rajnski rizling, ledeno vino, berbe 2017. Bodren d.o.o. s 93 boda osvojio je veliko zlato, diplomu i 400 eura novčane nagrade. 

Šampion 56. Sajma i izložbe zagorskih vina 2024.  je Rajnski rizling, ledeno vino, berbe 2017. Veliko zlato, diplomu i novčanu nagradu od 700 eura osvojio je Bodren d.o.o. s 93 boda.

 

 

 

 

Čestitamo svima!

Krapinsko - zagorski župan ovom je prilikom poručio kako su ovo sjajni rezultati i da se još jednom pokazalo da je Zagorje vinska regija što pokazuje i kvaliteta vina.

- Zagorec nije onaj koji nema svoj vinograd i klet, tak vele. Ovo je spoj ugodnog s korisnim. Vremenske (ne)prilike su takve kakve jesu. Dao sam par prijedloga za obranu od tuče. Kada sam ja postao župan imali smo 28 prizemnih generatora i 18 mjesta za puštanje raketa. Oni su u međuvremenu totalno ukinuli obranu od tuča s raketama, a sa 16 generatora branimo čitavo Zagorje. Znanstveno nije dokazano da rakete pomažu, ali nije dokazano ni da ne pomažu. Imamo nikad veće štete, klimatske promjene koje su tu, a ako više ne mislimo braniti Zagorje od tuče, dajmo ljudima da stavimo zaštitne mreže. Ako se DHMZ time ne želi baviti, a ne želi, što je jasno rečeno, onda neka se formira ustanova samo za to. Danas imate dronove, avione... Prema tome, rješenja ima - poručio je Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook