Prethodni članak
Sljedeći članak

Čermak uplatio milijun i pol kuna u zakladu u Krapinskim Toplicama. Svake godine dati će još 1.000.000!

  • Marko Lukunic/PIXSELL - Čermak

    Marko Lukunic/PIXSELL


U Krapinskim Toplicama osnovana je Zaklada Marija Magdalena. Osnivači Zaklade je obitelj Ivana i Marijane Čermak. Zaklada je dobila ime po zaštitnici općine Krapinske Toplice. Osnovni cilj zaklade je pomoć potrebitima. Gosp. Čermak prilikom osnivanja istaknuo je „kako ne bi volio da u Hrvatskoj bude gladnih ljudi“. Zaklada je osnovana prvenstveno za osobe u potrebi s područja Krapinskih Toplica, Krapinsko-Zagorske županije a onda i ostalih dijelova Hrvatske.

Za svoj cilj ponajviše se  žele založiti oko pomoći obiteljima s više djece, osobama koje žive u najvećem siromaštvu te su zapostavljeni od svih društava i institucija, socijalnih slučajeva i osobama koji žive kao samci. Iz Zaklade su naglasili kako neće dijeliti novac već će svoje aktivnosti usmjeriti prema rješavanju potrebitog problema bilo u obitelji ili pojedincima – od obnove kuće, krovišta, instalacija, sanitarnih čvorova, odjeće, nabavke potrebitog pribora za školarce, pobrinuti se za plaćanje prehrane u školama, boravka u vrtićima, pomoći studentima slabijeg materijalnog stanja te samcima koji nemaju nikakvoga prihoda te općenito osobama u bilo kakvim potrebama u skladu mogućnosti same Zaklade.

U rad Zaklade uključene su osobe koje su i do sada pomagale kroz svoj čitavi život ljudima u potrebi a ujedno su to osobe koji su i članovi odbora Zaklade koji nose i imaju zajedničku odgovornost u njezinom radu. To su: dr. Damir Plečko, Katarina Cerovec, ravnateljica dječjeg vrtića, Samson Štibohar, ravnatelj osnovne škole, gđa. Marijana Čermak te vlč. Marjan Gradinšćak, župnik, koji je ujedno i  upravitelj Zaklade.

Obitelj Čermak je za ovu godinu uplatila 1.500,000 (milijun petsto tisuća) kuna te se obvezala da će svake godine uplaćivati 1.000.000 (milijun) kuna u idućih 6 godina. 0bitelj Čermak  kroz svoj život donirala je puno toga. Iz Zaklade spominju ono što je vezano za Krapinske Toplice pomoć kod obnove škole vezano za potres, donacija bolnici, crkvi, vrtiću, nogometnom klubu, te pojedincima… 

Iz Zaklade sv. Marija Magdalena pozivaju sve koji žele biti otvoreni za bilo koji vid suradnje oko pomoći najpotrebitijima, od poduzetnika, građana, pojedinaca i institucija da se jave na e-mail: [email protected]. Uskoro se planira otvorenje web stranice kako bi se sve akcije mogle pratiti tim putem kao i putem mnogobrojnih društvenih mreža.

Napomenimo još jednom kako je Zaklada osnovana s ciljem  da ne djeluje jednokratno već da bude na pomoći kroz čitavu godinu.  Još jednom pozivaju sve one koji žele na bilo koji način pomoći, financijski, materijalno ili svojim dobrovoljnim radom da se uključe u  rad Zaklade kako bi ona dobila svoje još jače i veće djelovanje.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook