Prethodni članak
Sljedeći članak

Capak: Umjesto od ponedjeljka, covid-potvrde će biti obavezne od utorka

Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti odluku kojom se od ponedjeljka uvode obvezne covid-potvrde u državne i javne službe, a njihova će primjena početi od utorka

  • Matija Habljak/PIXSELL - Capak

    Matija Habljak/PIXSELL


Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potvrdio je da se odgađa najavljeno uvođenje obaveznih covid-potvrda u javne i državne institucije, prenosi Index.hr.

Umjesto od ponedjeljka, kako je ranije najavio Stožer, covid-potvrde će biti obavezne od utorka. Capak je rekao da će Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti odluku kojom se od ponedjeljka uvode obvezne covid-potvrde u državne i javne službe, a njihova će primjena početi od utorka.
"To vrijedi za sve, ne samo za sustav obrazovanje, nego za sve. To je napravljeno iz dva razloga. Zato što je dan prije toga nedjelja, pa će se teško organizirati testiranje za sve nedjeljom", rekao je Capak.


"Ovako pružamo mogućnost prilagodbe sustava jer prvi dan primjene će sigurno biti najteži. Dakle, pružamo mogućnost da se u ponedjeljak svi testiraju, da u utorak imaju covid-potvrde", rekao je Capak.
Rekao je kako će odgovornu osobu za provjeru imenovati poslodavac. Kaže da u sustavu ima 270 tisuća zaposlenika bez trgovačkih društava: "To će biti jedan poprilično velik broj koje ova odluka obuhvaća, a koliko među njima točno ima onih koji će se trebati testirati, to je jako teško reći, ali taj broj će sigurno biti velik, možda i 100 tisuća. Mi smo napravili sve da stvorimo infrastrukturu, da bude dovoljan broj mjesta na kojima se oni mogu testirati", rekao je Capak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook