Prethodni članak
Sljedeći članak

CAPAK POTVRDIO: Idući tjedan uvodimo nove mjere

U Vladi je završen sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Plenkovićem zbog rasta novozaraženih u posljednjih 24 sata


U Vladi je završen sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Plenkovićem zbog rasta novozaraženih u posljednjih 24 sata. Tema sastanka je aktualna epidemiološka situacija i buduće aktivnosti i mjere. S Plenkovićem su na sastanku Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Nakon sastanka novinarima su se obratili ministar zdravstva Vili Beroš i šef HZJZ-a Krunoslav Capak, prenosi Index.

"Razmišljali smo o ograničenju javnih okupljanja i maskama u zatvorenim prostorima", kazao je Beroš.

"U zadnjih tjedan dana razgovaramo o novim mjerama. Imali smo sastanak s biskupima, triput smo se sastali s ugostiteljima. Nove mjere ćemo pažljivo iskomunicirati. Sigurno uvodimo obavezu maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenim prostorima na kojima se okuplja više ljudi, ograničit ćemo okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi. Za njih će biti određen limit. Razgovara se o strožim kontrolama provođenja mjera", kazao je Capak. Nove odluke ćemo pripremiti do kraja tjedna, a one će stupiti na snagu idući tjedan, kazao je Capak.

Na upit ima li smisla svakodnevno izvještavanje o zaraženima, Beroš kaže da je to dobar indikator o kretanju brojki. "Ukoliko se neodgovorno ponašamo, virus će se širiti. Jedna osoba može zaraziti mnoge druge, to smo naglašavali od početka. Pridržavanje mjera je jedini način da spriječimo eksponencijalni rast", rekao je Beroš.

Nacionalni stožer civilne zaštite poslijepodne će održati sastanak i sa Stožerom civilne zaštite Grada Zagreba oko situacije s epidemijom koronavirusa. Nakon sastanka, koji počinje u 16.30 sati, očekuju se izjave za medije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook