Prethodni članak
Sljedeći članak

Capak: "Mi smo uložili silan trud u to da balansirano donesemo ove mjere"

To da će mjere trajati do početka šestog mjeseca, to je naša osobna procjena i ovisi o mnogim faktorima, istaknuo je Capak


foto izvor: screenshot live Index.hr

U tijeku je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, na kojoj je objavljeno kako je novozaraženih 77, ukupna brojka zaraženih porasla na 790. Obavljeno je ukupno 6404 testiranja. Preminulih je 6,  a na respiratoru ih je trenutačno 27. Što se tiče oporavljenih, njih je  64, 12 više nego jučer.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je kada bi Hrvatska mogla očekivati popuštanje mjera. - Ovakvo stanje možemo zahvaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana. Većina građana se pridržava mjera. U toj našoj zajedničkoj borbi ponekad se dogodi da imamo poneku slabu kariku. Ima onaj jedan manji dio koji se ne pridržava i krši mjere. Svaki dan se izvještava o onima koji krše izolaciju. Kada se uvode mjere, onda treba nadzirati njihovo provođenje. Zbog toga želim pohvaliti policiju jer mi iz struke mislimo da oni to rade odlično, rekao je Capak.

- Mi smo uložili silan trud u to da balansirano donesemo ove mjere. Bez namjere da kršimo ljudska prava i prava naših građana. Mi smo često od strane vas medija upitani za naše brojčane procjene... Kad će prestati sve, koliko će biti oboljelih... Nitko to ne može reći. Svaka brojka je nezahvalna. Možemo uzeti nečiji model, ali kod nas je situacija drugačija. Ja sam jučer iznio svoju osobnu procjenu. To se može pokazati jako pogrešno. To da će mjere trajati do početka šestog mjeseca, to je naša osobna procjena i ovisi o mnogim faktorima - istaknuo je Capak, kako presnosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook