Prethodni članak
Sljedeći članak

Čačić: Sve što se sada radi je čista kamilica

Varaždinski župan gostovao je na HRT-u


Varaždinski župan Radimir Čačić je gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a rekao da ga zabrinjava nagli rast broja hospitaliziranih i osoba na respiratoru.

"Prije mjesec dana na bolničkom liječenju imali smo četiri osobe, a danas ih imamo 117. Prije 11 dana na respiratoru nismo imali niti jednu osobu, a danas ih je 15", rekao je Čačić.

O mjerama
Istaknuo je i da se zauzima za strože mjere.

"Ulazimo u jesen koja znači zatvoreni prostor u kojem se okuplja puno ljudi. Mi ne možemo provoditi kontrolu 500-tinjak objekata s pet inspektora. Od nekoliko tisuća inspektorskih izvida imamo desetak kazni", kazao je.

O lockdownu
Čačić je poručio da je sve što se sada radi zapravo ništa, čista kamilica i potpuno beznačajno te da neće dovesti ni do čega.

"Nažalost nemam ovlasti da zabranim rad ugostiteljskim objektima, to može samo vlada. Ako se to ne dogodi, nama će u tvrtke spontano ući virus i imat ćemo lockdown jer razina širenja koju imamo garantira obustavu rada u tvrtkama", rekao je te dodao da nisu financije razlog što se ne ide u strože mjere, nego politika, rekao je Čačić za HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook