Prethodni članak
Sljedeći članak

[BURZA RADA] Najtraženiji konobari, prodavači i odgojitelji predškolske djece

Krajem studenog u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 2.256 osoba


Krajem studenog u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 2.256 osoba. U usporedbi s listopadom 2019. broj nezaposlenih smanjio se za 0,6% ili 14 osoba, a u odnosu na studeni 2018. godine broj nezaposlenih manji je za 9,7% ili 243 osobe.

Najveći apsolutni broj registriranih nezaposlenih osoba je na području ispostave Donja Stubica, ispostavi Zabok te u ispostavi Krapina. Najmanje je nezaposlenih u ispostavi Pregrada, Klanjec te Zlatar (358 ili 15,9%). U usporedbi s istim mjesecom 2018. godine, evidentirana je nezaposlenost smanjena u svim ispostavama, i to najviše u ispostavama Pregrada (za 22,2%) i Zabok (za 16,3%).


Ukupno je u studenom iz evidencije nezaposlenih izašlo 349 osoba, što je 23,1% manje nego u studenom 2018. godine. Od toga je zaposleno 260 osoba, a evidentirano zapošljavanje na temelju radnog odnosa najčešće se realiziralo u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, popravcima motornih vozila, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi te obrazovanju. Promatrano prema ispostavama, u zapošljavanju su predvodile ispostave Zabok (61 zaposlena osoba ili 31,1% od ukupnog broja zaposlenih zasnivanjem radnog odnosa) i Zlatar (37 zaposlenih osoba ili 18,9%).

U evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 335 nezaposlenih osoba (15,4% manje nego u studenom 2018. godine), i to: 240 osoba izravno iz radnog odnosa , 15 osoba iz drugih posl. Aktivnosti, 25 osoba iz redovitoga školovanja te 55 osoba iz neaktivnosti. Najviše osoba došlo je iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, trgovine na veliko i malo, prerađivačke industrije i zdarvstvene zaštite i socijalne skrbi.

Poslodavci su u studenom prijavili 344 potrebe za radnicima što je za 33,3% manje nego u prethodnom mjesecu te za 12,7% manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji i obrazovanju, a najtraženija zanimanja prošlog su mjeseca bili konobari, prodavači, odgojitelji predškolske djece, kuhari, monteri cjevovoda, bravari, fizioterapeuti, radnici na proizvodnoj liniji, medicinske sestre i tehničare te čistači.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook