Prethodni članak
Sljedeći članak

Budite i vi „Božićna vila” i uljepšajte blagdane najmlađima

Hvalevrijedna humanitarna akcija loborske Udruge Sveta Ana nastavlja se i ove godine


Hvalevrijedna humanitarna akcija loborske Udruge Sveta Ana nastavlja se i ove godine. Riječ je o „Božićnoj vili” koju Udruga provodi već petu godinu, a nakon četiri izuzetno uspješne u kojima su ljudi velikog srca osigurali darove za potrebite učenike osnovnih škola, potaknuta izuzetno velikim odazivom, loborska će Udruga Sveta Ana u ovogodišnjoj akciji darovati čak 182 djece iz socijalno ugroženih obitelji.

 Uz korisnike Udruge, ove godine u akciju su uključeni učenici iz čak devet zagorskih osnovnih škola, i to iz loborske OŠ Franje Horvata Kiša, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Mače, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Ljudevit Gaj Mihovljan, OŠ Konjščina, OŠ Budinščina, OŠ Bedekovčina te OŠ Marija Bistrica. - Iako smo svjesni teških vremena u kojima živimo, uz izrazito velik interes građana za uključivanje u akciju prethodnih godina, ali i neizmjernu sreću na licima naše djece odlučili smo i ove godine zajedno sa svim ljudima velikog srca biti ti koji će izmamiti osmijeh na nečije lice. Želja nam je barem nakratko razveseliti naše najmlađe. Svi ćemo se mi veseliti poklonima, otvaranju, radovati se uz kolače i obilje na blagdanskom stolu, ali ima onih koji nažalost nisu u mogućnosti provesti blagdane tako, niti pružiti svojim najmanjim članovima obitelji veselje otvaranja darova – poručila je Mateja Posarić, predsjednica Udruge Sveta Ana.

 Kako bi građani postali „Božićna vila” sve što je potrebno je odabrati redni broj djeteta kojem će uljepšati nadolazeće blagdane. Budući da su prijašnjih godina pokloni dolazili iz cijele Krapinsko-zagorske županije, susjednih županija, ali i iz inozemstva, organizatori ove hvalevrijedne božićne akcije vjeruju da će i ove godine odaziv biti dovoljno velik kako bi svako dijete dobilo svoj dar.

-Djecu možete darivati slatkišima, igračkama, odjećom, školskim priborom... Na ljudima je da odluče što žele pokloniti – pojasnila je Posarić.  Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih pozvala je sve mještane velikog srca da postanu „Božićna vila” i najpotrebitijim mališanima uljepšaju blagdane. - Drago mi je da je naša Udruga Sveta Ana koja na području naše Općine provodi brojne hvalevrijedne projekte i ove godine nastavila s ovom prekrasnom akcijom. Upravo u ova predblagdanska vremena, pomoć drugima, posebno najpotrebitijima važnija je no ikad, a činjenica da ćete s malim znakom pažnje jednom učeniku izmamiti osmijeh na lice najbolja je moguća motivacija za biti „Božićna vila” - rekla je načelnica Jembrih.

Rok za predaju poklona je 20. prosinca, a oni će djeci biti uručeni zadnjeg dana nastave. Iz Udruge mole sve zainteresirane da se za odabir rednog broja djeteta i dogovor oko preuzimanja poklona jave u inbox Facebook stranice Udruge Sveta Ana. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook