Prethodni članak
Sljedeći članak

Budite dio Svijeta i tambure, rezervirajte svoje ulaznice za koncert u Festivalskoj dvorani u Krapini


Kulturno – umjetničko društvo 'Mihovljan' vas poziva na tradicionalni koncert „Svijet i TAMBURA“, koji će se održati 9. listopada u Festivalskoj dvorani u Krapini s početkom u 19 sati.

U programu sudjeluju: Lucija Jelušić, Lucija Job, Hrvoje Funda, Mario Plantak, Filip Mikša, Adalbert Turner (Juci), Zagorje Brass Quintet i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan.

Ulaz je slobodan, a svoju ulaznicu možete rezervirati na broj 0981640520 ili e-mail:[email protected]

Festival Svijet i TAMBURA je projekt Kulturno - umjetničkog društva Mihovljan započet 2016. godine. Uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan sudjeluju i izvođači drugih instrumenata čime se postiže svestranost u zvuku, odnosno jedna simfonijska orkestralna dimenzija. Posebnost festivala je svestranost repertoara – od klasike, filmskih tema, evergreena, rocka i bluesa, pa do poznatih tamburaških instrumentalnih skladbi, kao i umjetničkih skladbi pisanih za glas i tamburaški orkestar. Cilj Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan je ovim festivalom promovirati tamburu kroz sva glazbena područja radi njezinih izuzetnih tehničkih i intonativnih mogućnosti, dosegnuti njezinu popularnost i značajnost kao što su to učinili mnogi drugi narodi sa svojim tradicijskim glazbalima.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook