Prethodni članak
Sljedeći članak

Brza cesta do Zlatar Bistrice još nije otvorena za promet, policija kažnjava nesavjesne vozače

Neki odvažni vozači, već njome prometuju, iako je zabranjeno. Tako su nedavno morali uredovati i policajci jer se netko tom cestom utrkivao


Dionica brze ceste od Bedekovčine do Zlatar Bistrice pri samom je kraju, nakon čega slijedi tehnički pregled, a kada će ona biti otvorena za promet službeno, još nije poznato. No, neki odvažni vozači, već njome prometuju, iako je zabranjeno. Tako su nedavno morali uredovati i policajci jer se netko tom cestom utrkivao. Po toj cesti se voze izvođači i poizvođači radova koji izvode same završne radove i uređuju hortikulturu.

Dionica brze ceste od čvora Bedekovčine do čvora Zlatar Bistrice duga je 6,5 kilometara (6,15 km trasa i 0,35 km spoja na DC29). U Zlatar Bistrici se s brze ceste skida na državnu cestu D29 kod staračkog doma Viktorija, odnosno ispod betonare. Investicija za izvođenje radova 'teška' je 144 milijuna kuna (bez PDV-a) bez otkupa zemljišta. Ugovor za izvođenje radova bio je sklopljen s Viaduktom d.d., specijaliziranom tvrtkom za sve radove u cestogradnji, koja je završila u stečaju, tako da je vodeći partner u grupi, i glavni izvođač radova postala tvrtka Zagorjegradnja, firma sa sjedištem u Zagrebu. Projektirana je za brzinu od 100 km/h.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook