Prethodni članak
Sljedeći članak

Bruno Marić dao ostavku!


Bruno Marić, šef hrvatskih sudaca, ponudio je ostavku nakon curenja snimki iz VAR sobe s utakmica Varaždina i Hajduka, Dinama i Rijeke te Dinama i Lokomotive. Vijest je na službenim stranicama objavio HNS.

Marić je imenovan je šefom sudačke komisije na sjednici Izvršnog odbora HNS-a 10. ožujka 2021. godine. Na toj poziciji zamijenio je HDZ-ovog veterana Antu Kulušića, koji je bio smijenjen zbog očajnog suđenja tijekom cijele sezone. Nepune tri godine kasnije, otišao je i Marić.


Podsjetimo, Marić je u svibnju 2019. godine podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR, a sve zbog pritisaka u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split. Rekao je tadada odlazi radi dobrobiti hrvatskog nogometa koji je godinama opterećen lošim odnosom HNS-a i Hajduka, ali nikada nije potvrdio da je splitski klub tražio njegovu ostavku.

Marić je ostao u sustavu HNS-a kao važna karika za VAR i kontrolor utakmica, a onda je preuzeo najodgovorniju ulogu u sudačkoj organizaciji. Tijekom njegove sudačke karijere pratio ga je glas da je najkontroverzniji hrvatski sudac.

Optuživali su ga za namještanje Kupa Hajduka i Dinama 2009. godine, ali je na sudu uspio pobijediti UEFA-u i naplatiti štetu koja mu je prouzročena. Na Poljudu je bio stalna meta navijača Hajduka, a u Stobreču kraj Splita doživio je i huliganski napad te završio na hitnoj pomoći.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook