Prethodni članak
Sljedeći članak

Brojnim programima jučer započeo 'Susret riječi', danas dodjela nagrada

U sklopu petnaestak programa nastupit će 20 umjetnika iz svih krajeva Hrvatske, od književnika i glazbenika do fotografa i glumaca


Kako je i najavljeno, stara 52. godine, tradicionalna, ali osvježena i produljena na tri dana jučer je započela kulturna manifestacija Susret riječi na kojoj će do 19. rujna, a u sklopu petnaestak programa nastupit će 20 umjetnika iz svih krajeva Hrvatske, od književnika i glazbenika do fotografa i glumaca.


Već prvi, jučerašnji dan Manifestacije bio je prepun zanimljivih programa, ali i znatiželjne publike na nekoliko mjesta u Krapinsko – zagorskoj županiji. Sve je započelo programom Pisci u školi u Srednjoj školi Krapina, gdje se predstavio Hrvoje Jurić, a u Srednjoj školi Bedekovčina Kristian Novak.


O pandemiji i njezinu utjecaja na čovjeka, ali i na kulturu te mnoga druga područja života s filozofom, bioetičarem i pjesnikom Hrvojem Jurićem jučer je u Bedekovčini razgovarala profesorica i pjesnikinja Marija Lamot, u Krapini je nastupila pjesnikinja i kantautorica Lidija Bajuk, a u Klanjcu pisac Edo Popović. Završetak prvog dana obilježilo je predstavljanje mlade pjesničke nade na Bedekovčanskim jezerima - Josipa Čekolja.


I današnji, drugi dan Susreta riječi 2021. prepun je događaja. Današnji program počinje otvorenjem izložbe fotografija Vesne Zednik "Personae gratae" u Zaboku, u Galeriji Gradske knjižnice već u 11 sati. Riječ je o izložbi crno-bijelih fotografskih portreta pojedinaca iz svijeta umjetnosti i znanosti, među kojima i pjesnika i akademika Tonka Maroevića, glumaca Renea Medvešeka i Maruške Aras, prevoditelja Mate Marasa te plesača, koreografa i redatelja Milka Šparembleka.
U Bedekovčini od 15 sati na Jezerima počinje prozna i pjesnička radionica za mlade Hrvatskoga zagorja od 15 do 30 godina koju vode književnice Neva Lukić i Lana Derkač te razgovor s pjesnikinjom i znanstvenicom Andrijanom Kos Lajtman. Središnja priredba susreta održat će se danas na istom mjestu od 18 sati kada će se dodijeliti nagrade najboljim autorima koji su iz cijele Hrvatske poslali svoja pjesnička i prozna djela na natječaj Susreta riječi te predstaviti zbornik nagrađenih i ostalih odabranih radova. Iza toga slijedi još koncert Lee Šprajc.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook