Prethodni članak
Sljedeći članak

Brojni planovi Udruge hrvatskih branitelja Krapina za 2020. godinu

Udruga hrvatskih branitelja Krapina održala je prvi izvještajnu skupštinu


Prošle je subote Udruga hrvatskih branitelja Krapina održala je prvi izvještajnu skupštinu u prostorijama KTC-a.Na početku su članove skupštine posebno pozdravili zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić zaželjevši jako dobru suradnju između grada Krapine i Udruge. Također, članove Udruge pozdravila je i Nina Očko u ime područne jedinice Ministarstva branitelja ,rekavši da je suradnja s trenutno najmlađom udrugom u Krapinsko-zagorskoj županiji vrlo dobra te da neka tako i ostane.

Skupštini se obratio Ivan Pucko, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Marija Bistrica i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Zlatar brigadir Ernest Bifel, koji je posebno istaknuo važnost zajedništva i očuvanja digniteta branitelja i Domovinskog rata. Na samoj skupštini, predsjednik udruge Mladen Ptičar podnio je izvješće o dosadašnjem radu Udruge i od svibnja 2019, kada je udruga osnovana pobrojao čak 22 aktivnosti koje je odradila Udruga u samo šest mjeseci postojanja.

Posebno je naglasio pokretanje projekta postavljanja spomen obilježja dvojici poginulih branitelja u mjestu Bilaj za koji se Udruga obvezala da će ispraviti i kako su objasnili na neki način, tu povijesnu nepravdu s obzirom da svi poginuli na području Gospića imaju spomen obilježje osim Zagoraca.

Također, na skupštini je usvojen plan rada za sljedeću 2020.godinu, kada se očekuje i svečano otkrivanje spomen obilježja u Bilaju, također u planu je organizacija rekreativno-sportskih susreta branitelja, svečano obilježavanje Dana državnosti, obilježavanje Dana zahvalnosti, organizacija Drugog memorijalnoga turnira "Krapinski vitezovi", obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U planu je također organizacija promocija filmova i knjiga na temu Domovinskog rata i domoljublja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook