Prethodni članak
Sljedeći članak

Brojni donatori izdvojili za slike i omogućili vrtiću kupnju pametne ploče

Održana je Donatorska večer u Dječjem vrtiću Jurek


Protekle je subote u Dječjem vrtiću 'Jurek' u Gornjoj Stubici održana donatorska večer, na kojoj su, uz prigodni program, uručene slike donatorima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji koju je proveo vrtić.

Slike za koje su brojni donatori izdvojili sredstva nastale su prošle godine na likovnoj koloniji, koju je organizirala Udruga branitelja Domovinskog rata 'Sveti Juraj' Gornja Stubica, uz potporu Općine Gornja Stubica, a na kojoj su sudjelovali broji umjetnici iz raznih krajeva Hrvatske.

Na koloniji je nastalo 39 slika, koje su organizatori poklonili vrtiću, a koje je vrtić potom ponudio na aukciji. Svojim su donacijama ovu humanitarnu aukciju podržale mnoge firme i obrti te privatni donatori i poslovni partneri vrtića, od njih mnogi i roditelji djece polaznika vrtića.

Na donatorskoj su večeri slike donatorima uručile odgojiteljice vrtića, a svojim su nastupima ovu akciju podržali i polaznici Osnovne glazbene škole pri OŠ Matija Gubec Gornja Stubica, Ivana Haramustek i Dominik Ruk, Izvorna ženska skupina KUD – a 'Matija Gubec' te ŽVA Fiola.

Ravnateljica Božica Hrestak zahvalila je svim donatorima i sudionicima donatorske večeri, organizatorima kolonije i svim umjetnicima, kao i Općini Gornja Stubica, na podršci te je najavila kako će se prikupljenim sredstvima nabaviti pametna ploča za potrebe vrtića. Pozvala je i druge da se uključe svojim donacijama, obzirom da je još ostalo nekoliko slobodnih slika, koje se i dalje mogu kupiti u vrtiću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook