Prethodni članak
Sljedeći članak

Broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u Zagorju porastao za 44,4%


Foto: Arhiva Zagorje.com / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su u travnju obavili očevid kod 52 prometne nesreće što je za 8,3 posto više nego u mjesecu travnju prošle godine, priopćili su iz PU krapinsko - zagorske!

Nije bilo evidentiranih prometnih nesreća s poginulom osobom, u 13 nesreća s ozlijeđenim osobama dvije osobe su zadobile teške, a 13 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozlijede, dok je u 39 prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

U odnosu na isti mjesec prošle godine broj prometnih nesreća s poginulim je isti, nesreće s ozlijeđenim osobama u porastu su za 44,4 posto, dok je broj nesreća u kojima je nastala materijalna šteta isti.

Prema posljedicama sudionika u prometnim nesrećama broj poginulih osoba je isti, teže ozlijeđenih osoba manje je za 33,3 posto, dok je lakše ozlijeđenih osoba više za 18,2 posto. Ukupno je u prometnim nesrećama nastradalo 15 osoba što je za 7,1 posto više nego u travnju 2022. godine. Najviše nastradalih osoba životne je dobi 20 do 40 godina u toj dobnoj skupini nastradalo je osam sudionika od kojih je svih osam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Prema starosti sudionika koji su sudjelovali u prometnim nesrećama, najviše je također bilo životne dobi od 20 do 40 godina (50 sudionika) ili 37,9 posto od ukupnog broja sudionika u prometnim nesrećama.

Nepropisno kretanje vozila kolnikom najčešći uzrok prometnih nesreća. 13 nesreća ili 25,0 posto ukupnog broja nesreća izazvano je zbog nepropisnog kretanja vozila na kolniku. Zbog nepropisnog kretanja vozila po kolniku ozlijeđeno je pet osoba od kojih je jedna osoba zadobila teške, a četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede. Prema vrstama prometnih nesreća najviše je bilo slijetanja vozila s ceste također – 13 nesreća. Prilikom slijetanja vozila s ceste ozlijeđene su četiri osobe od kojih je sve četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Kritični dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bila je nedjelja s 12 obavljenih očevida, te petak s osam obavljenih očevida, a najsigurniji bio je utorak s pet obavljenih očevida. Kritično vrijeme u toku dana bilo je razdoblje između 14 i 15 sati sa sedam obavljenih očevida, zatim između 12 i 13 sati i između 13 i 14 sati sa po šest obavljena očevida, te između 17 i 18 sati s četiri obavljena očevida, a najsigurnije razdoblje bilo je od 03 i 05 sati kada nije obavljen niti jedan očevid prometne nesreće.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 132 sudionika od čega je bilo 86 vozača, 45 putnika i jedan pješak, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je 14 vozača i jedan pješak. Slijedom navedenog proizlazi da je u trenutku prometne nesreće 16,3 posto vozača bilo pod utjecajem alkohola. Naime, lani je u 48 prometnih nesreća sudjelovalo 90 sudionika od čega je bio 71 vozač i 19 putnika, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je osam ili 11,3 posto vozača. U mjesecu travnju ove godine došlo je do povećanja broja vozača u prometnim nesrećama za 15 vozača ili 21,1 posto, ali i do povećanja udjela alkoholiziranih vozača u prometnim nesrećama za 5,0 posto.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu u travnju evidentirali 1786 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše utvrđenih prekršaja odnosi se na brzinu – 1110 prekršaja što iznosi 62,2 posto od ukupnog broja utvrđenih prekršaja. Zatim slijede prekršaji nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji (135) prekršaja i prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (77). Utvrđen je i 41 prekršaj korištenja mobitela u vožnji, 20 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, devet prekršaja upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te po četiri prekršaja odbijanja alkotestiranja i upravljanja tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, te jedan prekršaj upravljanje vozilom pod utjecajem droga itd.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook