Prethodni članak
Sljedeći članak

Brlek: "Predstoji nam održavanje prometnica nakon zimskih uvjeta"

S dolaskom proljeća zahuktavaju se i radovi na uređenju Grada Klanjca. O radovima na uređenju okoliša i prometne infrastrukture govori gradonačelnik Zlatko Brlek


Stigli su prvi dani proljeća, pa se sve više bliži i Dan Grada Klanjca koji se tradicionalno obilježava 4. svibnja. Lijepo vrijeme stvorilo je uvjete da se u Klanjcu krene u sanaciju šteta nastalih uslijed zime. – Krenut ćemo s navoženjem kamenog agregata na naše neasfaltirane ceste, na kojima je nastalo jako puno rupa i nužno ih je urediti te ponovno staviti u funkciju kako bi se građani tim prometnicama mogli nesmetano kretati. Iz istog razloga bit će i puno krpanja udarnih rupa na našim asfaltiranim nerazvrstanim, odnosno gradskim prometnicama. Moram napomenuti i to, da na onim dionicama koje će se ove godine asfaltirati, a tu prvenstveno mislim na cestu u Donjim Gredicama, krpanja neće biti, već će oštećenja na toj prometnici biti sanirana kada se bude asfaltirala. Na području Klanjca u tijeku je i metenje pločnika od osolina zaostalih nakon zime. Iskreno se nadamo da više neće biti zimskih uvjeta i da prometnice i pločnike više neće trebati ponovno soliti – rekao je Brlek.

Gradonačelnik je također najavio izgradnju prometne infrastrukture. – Sredinom sljedećeg tjedna zajedno sa Županijskom upravom za ceste kreće izgradnja nogostupa od Galerije Antuna Augustinčića prema klanječkom groblju, što je dug zaostao iz prošle godine. Ta će prometna dionica puna velikih zavoja biti gotova tijekom sljedećih mjesec dana. Što se tiče izgradnje ostale prometne infrastrukture planirane za 2021. godinu, s njome u ovom trenutku još nećemo krenuti, već u ljeto, kada će temperature biti više i vrijeme primjerenije za asfaltiranje cesta. Ići ćemo i u izgradnju nogostupa u Novim Dvorima, kako bismo ih spojili s Gredicama – najavio je klanječki gradonačelnik. Osim radova na infrastrukturi proljetni dani koriste se i za uljepšavanje Grada. – Klanjec je turističko mjesto i da bi turisti, ali i sami stanovnici Klanjca, dobili o Gradu Klanjcu što ljepšu sliku, krenuli smo u pripremu tla za sadnju proljetnog cvijeća i uljepšavanje Grada. (Davor Žažar)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook