Prethodni članak
Sljedeći članak

Brazilac progutao kapsule kokaina da bi ih prebacio, no na letu do Zagreba ga ''stisnulo'', što je olakšalo policiji

Progutao je 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, objavila je policija


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je točno neutvrđenog dana na području Savezne Republike Brazil, s ciljem krijumčarenja u Republiku Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, objavila je policija.

Potom, 29. listopada 2022. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao je na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama, tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu. 

Tada, osumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb,  u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca, te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook