Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO ZA POZITIVU Peti Monok@, Festival monodrame u Krapinskim Toplicama, bit će u veselom tonu

Nakon što su 2019. dominirale ženske teme, za ovogodišnji je festival izabrano pet komedija i jedna dječja predstava u formatu monodrame. Vjerujemo da će nam u ovom razdoblju otežanih društvenih kontakata, malo vedrine i smijeha svim dobro doći, kaže načelnik Svažić


Ovogodišnji Monok@, peti po redu festival monodrame u Krapinskim Toplicama, održat će se od 25. – 29. rujna. Ove godine u veselom tonu. - Raduje me da je Monok@ - Festival monodrame u Krapinskim Toplicama doživio svoje peto izdanje. U hrvatskim glumačkim krugovima danas se zna za naš festival i pred selektorom Putakom je slatka briga izbora ponajboljih ostvarenja koja se u Krapinskim Toplicama natječu za godišnje priznanje Monok@. Nakon što su 2019. dominirale ženske teme, za ovogodišnji je festival izabrano pet komedija i jedna dječja predstava u formatu monodrame.

 

Vedrina i smijeh dobrodošli


Vjerujemo da će nam u ovom razdoblju otežanih društvenih kontakata, malo vedrine i smijeha svim dobro doći. Uvažavajući aktualne uvjete održavanja događanja u zatvorenom prostoru broj raspoloživih mjesta u dvorani je ograničen te pozivam gledatelje da svoje ulaznice rezerviraju na vrijeme. Zahvaljujem Lutajućem kazalištu, gospodinu Đuri Roiću i gospodinu Darku Putaku na svom uloženom naporu da se festival održi te posebno zahvaljujem sponzorima koji su uz Grad Zagreb, Općinu Krapinske Toplice i Turističku zajednicu područja Srce Zagorja izdvajanjem financijskih sredstava omogućili pet godina festivala. Isto tako zahvaljujem i svim angažiranim volonterima te Festivalu monodrame želim još puno okruglih obljetnica u Krapinskim Toplicama – kaže načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

 


Po prvi put program namijenjen djeci


- Premda u otežanim okolnostima pandemije, sam program bit će izuzetno bogat i zanimljiv. Glumci koji se ogledaju u ovoj najtežoj glumačkoj disciplini, naši gosti, prikazat će pet komedija i po prvi put program namijenjen djeci. Zijah A. Sokolović svoju predstavu „Glumac… je glumac… je glumac“ iz 1978. godine odigrao je preko 1500 puta, Siniša Popović igra maestralno, u predstavi „Život je čudo“, ujedno odaje počast pok. Ivici Vidoviću, Roman Šušković Stipanović progovara o vječnim muško-ženskim odnosima, Dražen Šivak propituje granice glumačkog umijeća u tekstovima Darija Foa 'Mistero buffo' i Ljubomir Kerekeš, koji je svojeg 'Dimnjačara' odigrao preko tisuću tristo puta, obratit će se starijima, a Hrvoje Zalar djeci. Izvest će svoj nagrađivani projekt, govorenu antologiju hrvatske poezije za djecu 'Pavao i njegov glavao', nakon 20 godina igranja, na festivalu jubilarni, 700-ti put. Zato računamo na vašu podršku. Računamo da će posjetitelje naš program oduševiti – poručuje selektor Festivala monodrame, 'monok@' Krapinske Toplice Darko Putak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook