Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO! Krapinski školarci u akciji s GDCK Krapina


Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa Hrvatskim Crvenim križem provodi Projekt „Crveni križ u plavom okviru“.

- Cilj Projekta je poticanje fizičke aktivnosti građana Grada Krapine, briga o zdravlju i okolišu, usvajanje navika redovite rekreacije te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena na otvorenom. Jedan od segmenata provođenja Projekta je čišćenje priobalja rijeke Krapinice koje smo proveli u suradnji sa osnovnim školama August Cesarec Krapina, Ljudevit Gaj Krapina i Srednjom školom Krapina. Akcija se održala u četvrtak, 21.rujna 2023. godine, s početkom u 10 sati, u sklopu obilježavanja Tjedna mobilnosti, od 16-22.09.2023. godine - kažu iz GDCK-a Krapina.

U akciji je sudjelovalo ukupno 45 djece i 3 učitelja (Voditelja mladih), odnosno po 15 djece iz svake škole, te 5 djelatnika GDCK Krapina. Akcija je trajala 1,5 sat, nakon čega su se svi sudionici susreli u Srednjoj školi Krapina na zahvalnom ručku i okrijepi.

- U drugom dijelu akcije koja će se održati za nekoliko tjedana svečano ćemo otvoriti 2 šetnice dužine 2 km. od mosta Kotke Krapina do velikog Konzuma i Ulica 103. brigade HV. Kroz ovaj projekt i projekt „Živjeti zdravo“ izrađeno je 18 tabli sa javnozdravstvenim porukama koje su osmislili djelatnici HZJZ, Službe za promicanje zdravlja - najavljuju iz GDCK-a Krapina.


Neke od poruka glase:
PRESKAČITE VIJAČU, A NE DORUČAK !
JEDITE RAZNOVRSNU, RAZNOBOJNU HRANU
JEDITE KAD STE GLADNI, A NE KAD VAM JE DOSADNO
KAD OSJETITE ŽEĐ, VEĆ STE DEHIDRIRALI

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook