Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO! Andrija iz Zlatara drugi je najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj


Sinoć je u Splitu održan finalni izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini, a naš zagorski predstavnik, ratar iz Zlatara, Andrija Škrlec, osvojio je drugo mjesto te je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura. Andrija se, inače, na površini od 17 hektara, bavi ekološkim uzgojem graha, boba, slanutka, graška, a uzgaja i crveni te ljubičasti luk, češnjak, mrkvu i ciklu.

Prvo mjesto i titulu najboljeg mladog poljoprivrednika ponio je Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana u Varaždinskoj županiji, koji je nagrađen iznosom od 3.500 eura. Njegov OPG Pocedulić bavi se uzgojem heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene i druge proizvode od te žitarice.


Trećeplasirani ratar iz Čađavice Darijo Sajko nagrađen je iznosom od 1.000 eura, a čitatelji Jutarnjeg lista titulu najbolje mlade poljoprivrednice dodijelili su Ivoni Andrašić Presečan, koja se bavi uzgojem povrća.

Inače, svih 20 finalista bit će nagrađeno dvodnevnim putovanjem u Bruxelles i posjetom Europskom parlamentu u organizaciji zastupnice Sunčane Glavak, a pobjednik izbora, Dario Pocedulić, predstavljat će Hrvatsku na izboru na europskoj razini koji će se krajem godine održati u Bruxellesu.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook