Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović: 'Uvedena su nova pravila za putovanja'

Ravnatelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da su donijeli novu odluku o prelasku granice za neobvezna putovanja, osobito iz država s novim sojem virusa


Ravnatelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da su donijeli novu odluku o prelasku granice za neobvezna putovanja, osobito iz država s novim sojem virusa. Popis država donosit će HZJZ, a ti putnici morat će imati negativan PCR test i dobit će karantenu 14 dana, a može se skratiti na sedam dana u slučaju negativnog PCR testa. To zasad vrijedi za Veliku Britaniju i JAR.

Capak je rekao da je dosad prijavljeno 86 prijava nuspojava, neke će se odbaciti, a neke će se zabilježiti kao da su posljedica cijepljenja. Tvrdi da su najčešće blage nuspojave, ali da je bilo i ozbiljnih alergijskih reakcija. Za mladu liječnicu iz Bjelovara rekao je da je utvrđeno da se nije radilo o nuspojavama cjepiva. Docjepljivanje je tri tjedna nakon prve doze, a ne smiju se kombinirati dva različita cjepiva. Najavio je da prelazak na drugu fazu ovisi o situaciji po županijama, piše  Dnevnik.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook