Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović predlaže da istekle vozačke i osobne vrijede još 30 dana

Na današnjoj sjednici Vlade minister unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je neke novosti koje se tiču osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i putovnica


Na današnjoj sjednici Vlade minister unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je neke novosti koje se tiču osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i putovnica.

S ciljem da se smanji odlazak na šaltere za izdavanje dokumenata, planira s uvesti online sustav za tu svrhu. Također, predložio je da osobne iskaznice i vozačke dozvole koje su istekle vrijede još 30 dana, piše Index.

– Slobodni smo predložiti promjenu zakona o osobnoj iskaznici kojom se građanima u situaciji nastaloj zbog epidemije bolesti Covid-19 omogući korištenje ranije izdane osobne iskaznice koja bi se smatrala valjanom najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije te bi im se omogućilo u istom roku preuzimanje novih osobnih iskaznica – rekao je Božinović.

Tehnički pregled za vozila i dalje se mora obavljati u roku.

Za vozačke dozvole se ne bi morali podnositi novi zahtjevi najkasnije 30 dana od prestanka epidemije. – Predlaže se da se omogući građanima da određene radnje, poput odjave vozila, preuzimanja izrađene vozačke dozvole, obavljanja izvanrednog nadzornog pregleda, mogu poduzeti također najdulje 30 dana od kraja epidemije – predlaže Božinović, prenosi Index.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook