Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović najavio strože kontrole: 'Kažnjavat ćemo nenošenje maski i kršenje mjera'

Naglasak će biti na objektima i djelatnostima gdje se očekuje okupljanje većeg broja ljudi, tu mislim na trgovačke centre, rekao je Božinović

  • Hrvoje Jelavic/PIXSELL

    Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Božinović je na današnjoj presici najavio strožu kontrolu provedbe novih mjera protiv koronavirusa koje stupaju na snagu u ponoć, što uključuje i kazne za nenošenje maski. - Inspekcije civilne zaštite, Državnog inspektorata i policijski službenici bit će vidljiviji nego do sada. Naglasak će biti na objektima i djelatnostima gdje se očekuje okupljanje većeg broja ljudi, tu mislim na trgovačke centre - rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera. Već su jučer imali razgovore s odgovornim osobama pa će ovu fazu obilježiti malo strože i striktnije postupanje nadležnih službi. Danas se sastaje radna skupina za izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a glavna tema bit će kažnjavanje onih koji ne poštuju mjere.

-Sve ovo vrijeme to smo htjeli izbjeći, veliki dio građana mjere je prihvatio, a zbog one manjine vjerojatno ćemo vrlo skoro izmijeniti taj dio zakona - rekao je Božinović dodavši kako će prijedlog izmjena biti upućen vladi po hitnoj proceduri, a odluku o tome mora donijeti Hrvatski sabor.

Na pitanje kolike će biti kazne za nenošenje maski, odgovorio je kako se o tome još raspravlja, ali bit će to ozbiljnije kazne. -Po mom sudu trebale bi biti mandatne kazne, što znači da se izriču na licu mjesta. O tome se raspravlja, moramo imati u vidu i druge kazne koje su u okviru Prekršajnog i Kaznenog zakona, vidjet ćemo što će svi koji su u to uključeni odlučiti - kaže Božinović, piše  Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook