Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović najavio nove mjere: 'Ovo će biti najjače mjere u ovom valu'

Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste on se ponovo razmaše, kazao je Božinović

  • Luka Stanzl/PIXSELL

    Luka Stanzl/PIXSELL


Andrej Plenković jutros je imao sastanak sa svim županima. Teme su bile epidemija koronavirusa i mjere. Sastanak je počeo u deset sati. Nakon sastanka očekivalo se obraćanje nekoga iz vlade. Javnosti se je obratitio Davor Božinović, iako se ranije pisalo da će to biti Plenković.

-Stožer priprema novi set mjera. Mjere će biti županima poslane sutra. Trebale bi vrijediti do Božića. To su mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva. Zatim, druge resore, nešto manje kultura, moramo vidjeti dijelove školstva - kazao je Božinović.

-Treba pronaći balans koji smo tražili svo ovo vrijeme. Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste on se ponovo razmaše. Nije poanta odmah bila ići u najstrože mjere nego one koje se donose, da se postupno zaoštravaju. Ovo će biti najjače mjere u ovom valu. Vidjet ćemo što će biti odluka. Ići će na nacionalnoj mjeri - kazao je, piše Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook