Prethodni članak
Sljedeći članak

Bogat program na pozornici na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu

Manifestacija koja je započela kao malo, neobavezno druženje Klanjčana kojim su proslavili završetak berbe, ove je godine doživjela još jedno raskošno izdanje u rangu onih kakve su bile prije pandemije


Iako ove godine bez programa „Europa za građane“ i bez gostiju iz zemalja Srednje Europe na koje su Klanjčani navikli, „Zahvala jeseni 2022.“ nudi itekako bogat program. Manifestacija je započela u petak koncertom Grupe Vigor, koji je uz neizostavnu ugostiteljsku ponudu, unatoč kišovitom vremenu koje nije išlo na ruku organizatorima, popratio lijep broj Klanjčana i njihovih gostiju.

Subotnji program započeo je programom najmlađih sudionika u kojem su se svojim nastupima, ali i štandovima predstavili polaznici klanječkog dječjeg vrtića i osnovne škole.

Tradicionalno, ljubitelji folklora došli su na svoje u subotu popodne, kada se uz tradicijski sajam održalo i središnje događanje manifestacije 'Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše' uz nastupe brojnih kulturno – umjetničkih društava i pjevačkih zborova. S pozornice je Klanjčane pozdravio gradonačelnik Zlatko Brlek, a događanje je otvorio župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo još jednim lijepim jesenskim druženjem u Klanjcu.

Nakon folkloraša pozornicu su zauzeli TZ Bedem ih Bihaća, a nakon njih uslijedio je veliki koncert Nene Belana i Fiumensa čime je zaključena subotnja večer.

Zahvalu jeseni uspješno su organizirali Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec i Turistička zajednica Biser Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook