Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivši učenici Ugostiteljske škole okupili se pola stoljeća nakon mature

Proslavili 50. godišnjicu mature


Jučer se u Mariji Bistrici okupila generacija iz Ugostiteljske škole, koja je maturirala prije točno 50 godina, 1974. godine. Bila je to prilika za evociranje uspomena na davna vremena. Riječ je o generaciji, koja je u Ugostiteljsku školu krenula u Zaboku, ali je već nakon prve godine njihova školovanja ista ukinuta, pa su svi skupa preseljeni u Zagreb, u Frankopansku ulicu, gdje su završili preostale dvije godine i maturirali 1974. godine.

Prisjećaju se i tih vremena i davne 1973. godine, kada su sudjelovali na otvorenju KD ''Vatroslav Lisinski'', što svjedoči i fotografija sačuvana iz tog vremena, kao i fotografija iz razreda završne godine Ugostiteljsko školskog centra (UŠC), kojeg su pohađali i to kao odjeljenje III. 15. Škola je u to vrijeme imala i po 700 učenika. 

Mnogi od ovih Zagoraca, koji su uspješno završili ovu školu te 1974. godine, u pola su stoljeća ostavili trag u zagorskom ugostiteljstvu, pa i ne samo ugostiteljstvu, a sigurno i šire. Za ovu ih se prigodu okupilo 15-tak, što je za 50. godišnjicu mature lijepa brojka. Veseli i raspoloženi, oni koji su odlučili doći nisu zažalili, već su se proveselili i prisjetili školskih dana, od kojih je prošlo 50 godina. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook