Prethodni članak
Sljedeći članak

Bistričko blago – radionice izrade drvenih dječjih igračaka i licitara


Turistička zajednica općine Marija Bistrica osmislila je i provela projekt "Bistričko blago – radionice izrade drvenih dječjih igračaka i licitara". Projekt je sufinancirala Krapinsko - zagorska županija kroz Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi  Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu –djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom.

Uvidjevši potrebu, ali i obvezu, s jedne strane očuvanja tradicije i kulturnog naslijeđa te s druge strane osiguranja dodatnog sadržaja za djecu Dječjeg vrtića „Pušlek“ Turistička zajednica općine Marija Bistrica odlučila je u suradnji s lokalnim majstorima prezentirati i promovirati lokalnu kulturnu baštinu te očuvanje tradicije i kulturnog naslijeđa kroz edukativne radionice. Cilj provedbe projekta jest jačanje destinacijskog identiteta stvaranjem nove atrakcijske osnove kroz edukaciju najmlađih članova jedinice lokalne samouprave koja je temelj za očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine na području Marije Bistrice.

Odgojnim skupinama "Maslačci" i "Jaglaci" DV „Pušlek“ iz Marija Bistrice održane su edukativne radionice izrade bistričkih licitara naše lokalne majstorice Brankice Šćuric. Djeci su ujedno podijeljene i edukativne bojanke "Bistričko blago- drvene dječje igračke i licitari" u sklopu projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook