Prethodni članak
Sljedeći članak

Birači imaju pravo pregledati svoj upis u registar birača te tražiti njegovu dopunu ili ispravak

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve istječe u srijedu 5. svibnja 2021. godine.


Birači s prebivalištem u Krapinsko – zagorskoj županiji imaju pravo pregledati svoj upis u registar birača te tražiti njegovu dopunu ili ispravak. Usmeni ili pisani zahtjev za upis, dopunu ili ispravak podataka u registru birača podnosi se prema mjestu prebivališa birača u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko – pravne poslove svakog radnog dana od 19. do 23. travnja od 7 do 15 sati, od 26. travnja do 5. svibnja od 7 do 18 sati te u subotu 1. svibnja od 8 do 13 sati.

Lokacije su sljedeće:

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve istječe u srijedu 5. svibnja 2021. godine.

Uvjet za ostvarivanje prava glasovanja je važeća osobna iskaznica. Iznimno, iskaznice koje su istkele nakon 11. ožujka 2020. godine smatraju se važećim pa će birači kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. biti u popisu birača. Na lokalnim izborima mogu glasovati smao birači s prebivališem u Rešublici Hrvatskoj i to samo u mjestu svog prebivališta.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za opću upravu i imovinsko – pravne odnose u Krapini i ispostavama Donja stubica, Klanjec, Pregrada Zabok i Zlatar za sve vrijeme glasovanja u vremenu od 7 do 9 sati, poručuju iz Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook