Prethodni članak
Sljedeći članak

Beroš o covid potvrdama: ‘Za pacijente se ništa ne mijenja’

Sve ostaje isto za pacijente, potvrdio je i ministar zdravstva


"Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti covid-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika" u ponedjeljak je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Prema njoj svi pacijenti i njihova pratnja za ulazak u zdravstvene ustanove moraju imati covid potvrdu ili drugi valjan dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. No, kako doznaje Index, radi se samo o dodatnom preciziranju odluke u kojoj se, u skladu s odlukom Ustavnog suda, dodaje i detaljno obrazloženje odluke.

Da se ovom odlukom za pacijente ništa ne mijenja za Index je potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš. "Riječ je o sigurnosnoj mjeri koja se prilagođava zakonu, precizira se obveza poslodavca da provjerava covid-potvrde tamo gdje se moraju provjeravati i da covid-potvrde moraju posjedovati oni za koje vrijedi ta obveza, ali za pacijente se ništa ne mijenja. Iznimke koje su vrijedile i do sada za primarnu zdravstvenu zaštitu vrijede i dalje", rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook