Prethodni članak
Sljedeći članak

Beroš: 'Možda će se iz plaća uzimati više za zdravstvo'

Ministar zdravstva o krizi s veledrogerijama


Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti nakon što je veledrogerija Medika danas objavila kako obustavlja dostavu lijekova svim bolnicama u Hrvatskoj, osim jedne u Lovranu.

Ministar je kazao kako su duboko svjesni problema dugova prema veledrogerijama" te je riječ o "kroničnoj boljki zdravstva koji traje već desetljećima".

"Sutra imamo sastanak s predstavnicima veledrogerija u 11 sati. Apsolutno smo svjesni problema i predložit ćemo sve. Poduzet ćemo sve da hrvatski građani ne ostanu bez lijekova", rekao je Beroš, prenosi Index.

Potvrdio je kako je riječ o kratkoročnom rješenju, a o iznosima koje treba izdvojiti kako bi se kratkoročno riješio problem s veledrogerijama je kazao kako zasad ne može govoriti konkretno.

Na pitanje uključuje li plan za dugoročno rješenje problema poskupljenje zdravstva, Beroš je odgovorio: "Ne direktno." No onda je kazao kako će se vjerojatno uzimati više novca za zdravstvo iz plaća.

"Iznos koji za zdravstvo izdvajamo iz plaća možda će se povećati", rekao je Beroš, no na izravno pitanje kada bi se to moglo dogoditi nije odgovorio.

Podsjetimo, dug prema veledrogeriji Medika popeo se na dvije milijarde kuna, a predsjednik uprave Jasminko Herceg je danas rekao da je situacija neodrživa te da je ugroženo isplaćivanje njihovih obveza, uključujući i plaće radnika.

Probleme je istaknuo i Ivan Klobučar, šef još jedne veledrogerije, Oktal Pharme.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook