Prethodni članak
Sljedeći članak

BELEC OSTAJE BEZ DOKTORA? Od 1. travnja Belčani će morati u Zlatar

Stanovnici Belca, čini se, uskoro ostaju bez liječnika opće prakse jer je pacijenata premalo


Prije nekoliko dana održana je 17. sjednica Županijske skupštine na kojoj su raspravljane brojne teme, a u aktualnom satu gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak župana Željka Kolara zamolio je za očitovanje o sve glasnijim nagađanjima da će stanovnici Belca ostati bez liječnika opće medicine.

 

Župan je Majdaku rekao da belečka ambulanta trenutno ima 715 pacijenata, a upravo iz tog razloga Ministarstvo zdravlja nije dopustilo njen opstanak u ovakom obliku. – Stanovnici Belca neće ostati bez zdravstvene zaštite jer će liječnik opće medicine iz Zlatara pola svojeg radnog vremena provoditi u Belcu budući da ni tamo nema dovoljno pacijenata prema propisima – objasnio je župan.

 

Kako navodi Radio Zlatar, dislocirana ambulanta trebala bi početi funkcionirati 1. travnja, no i takav način rada mora odobriti ministarstvo. - Trajno rješenje za ambulantu u Belcu bila bi nova mreža zdravstvenih ustanova, koju odobrava Ministarstvo zdravlja. No izmjena mreže ne radi se na temelju jednog pojedinačnog zahtjeva, nego na nivou cijele Hrvatske i onda je to već malo teže. Kod donošenja važeće mreže zdravstvenih ustanova, bila je otvorena javna rasprava, na koju se županija očitovala u vezi ambulante u Belcu, ali njihov prijedlog da se ona ne ukida, Ministarstvo nije uvažilo - rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook