Prethodni članak
Sljedeći članak

BEBI SE 'ŽURILO': Tim zagorske Hitne porodio trudnicu u bolničkom liftu

Iako u neobičnim okolnostima, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije, porod su obavili uspješno


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem.

Jučerašnji, novi broj tiskanog tjednika Zagorski list, donosi zanimljivu i opsežnu priču o radu 'zagorske Hitne', koja je prema riječima Krešimira Božića, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, tijekom prošle godine zaprimila ukupno 32.735 poziva, od čega 15.865 poziva za hitnim intervencijama.

Jedna od najzanimljivijih intervencija zasigurno je ona koju je i Zagorski list istaknuo u samom naslovu spomenutog teksta, a kojeg im je otkrio ravnatelj Božić.

-Od zanimljivijih slučajeva u 2021. godini svakako bih naveo jedan slučaj poroda. Naime, suprug je vlastitim prijevozom krenuo sa trudnom suprugom, kojoj su započeli trudovi, prema bolnici. Putem su shvatili da će porod nešto brže krenuti te su zvali našu hitnu medicinsku službu. Naš tim ih je pričekao na izlazu iz autoceste u Mokricama, te su uspješno došli do bolnice. Međutim, kad su ušli u bolnički lift kako bi gospođu odvezli na Odjel ginekologije, krenuo je porod te je naš tim uspješno porodio gospođu u bolničkom liftu – rekao je Boži za Zagorski list.

Pročitajte više u tiskanom izdanju Zagorskog lista...

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook