Prethodni članak
Sljedeći članak

Bandićeva zamjenica: Adventa u Zagrebu ove godine neće biti! Barem ne u dosadašnjem obliku

Bandić je prije dva dana rekao da će poduzeti sve da se u Zagrebu održi Advent, ali da neće biti onakav kakav smo imali prije


Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić izvijestila je na današnjoj pressici zagrebačkog Stožera Civilne zaštite da se tradicionalna manifestacija "Advent u Zagrebu" neće održati, bar ne u dosadašnjem obliku javlja Jutarni list

- Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija, rekla je Majić.
Podsjetimo, prije dva dana gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je i da će poduzeti sve da se u Zagrebu održi Advent, ali da neće biti onakav kakav smo imali prije kada je Zagreb tri puta zaredom osvojio titulu najboljeg adventskog događanja u Europi.
"To je iza nas, covid nas tjera na drugačiji pristup stvarima, organizirat ćemo ga u uvjetima u kojima možemo", kaže Bandić.
Istaknuo je da ništa neće riskirati.
- Ako ga bude, bit će na određenim mjestima. U centru grada izostat će pola lokacija. Tamo gdje su terase ugostitelja neće biti kućica, Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac će ostati kao prostori za Advent kao i svake godine, a tu je i Europski trg, Gornji grad i Gradec te nešto na Jelačić placu, gdje bi se mogle staviti kućice županija, rekao je prije dva dana.
Istaknuo je i da će Advent ove godine, aiko ga bude, biti usmjeren prije svega građanima Zagreba i Hrvatske koji dolaze u Zagreb, a manje će doći turista izvana, pa je sasvim svejedno hoće li ga organizirati Velesajam ili Tržnice, jer će i jedni i drugi dati logistiku. O tim detaljima će govoriti za 10-ak dana, najavio je Bandić.
Istaknuo je da će najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventa, bez obzira u kojoj formi bio i tko ga organizirao, biti u znaku žičare, koju će otvoriti 2020. na 2021.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook